Markun Riitta-äidin omenaglögi
Joulun alla meidän tulee usein juotua punaista glögiä. Glühwein on IHANAA ja välillä tuntuukin, että täältä koti-Suomesta on vaikea löytää tarpeeksi hyvin maustettua glögiä. Keski-Euroopan glüchweinit on usein myös vähemmän makeita kuin meidän Pohjolan versiot.
Mutta mennäänpä asiaan: Markun Riitta-äidin omenaglögiin. Tässä glögissä on pari ihanaa juttua: se on vaalea, ja siksi ihanaa vaihtelua punaisille klassisille sukulaisilleen. Se on myös helpoin itsetehty lämmin glögijuoma, joka toimii joululahjana calvados-pullon kera.
Riitta-äidin omenaglögi
1,5l omenamehua, mieluusti sakeaa ja luomua
pari rkl vaniljasokeria (lisää maun mukaan)
Piparkakkumausteita (maun mukaan):
1 rkl jauhettua kanelia tai muutama kanelitanko
1tl jauhettua neilikkaa
2tl pomeranssinkuorta
1tl jauhettua inkivääriä tai pala tuoretta inkivääriä
1tl jauhettua kardemummaa
1. Lämmitä liedellä mehu melkein kiehumispisteeseen ja keittele hiljalleen sekaan noin 15-30min sokeria ja mausteita.
2. Alkoholillisiin versioihin kaada lasiin valmiiksi 2-4cl calvadosta.
3. Tarjoile sellaisenaan, kanelitangon tai rusinoiden sekä mantelilastujen kera.