Ruskistettu voi-piparigranola
Kaupallinen yhteistyö: @smarketofficial
Nyt joulubellat ja joulubellot korvat hörölle!📣Se olis tasan viikko jouluun ja sen kunniaksi paljastetaan nyt meidän jouluaamun megaluksusherkku: ruskistettu voi-piparigranola. Oikein luit, yhdistettiin meidän lempijutut jonka tuloksena ihanan rapsakka, sopivan makea, paahtuneen voinen ja piparkakunmakuinen granola (sekä kaupan päälle mieletön huonetuoksu kotiin). Granola lasipurkkiin ja itsetehty ruokalahja rakkaillesi on valmis. Tällä jos millä kantsii lahjoa myös itseään!
6dl isoja kaurahiutaleita
3dl omia lempi pähkinöitäsi (pekaanipähkinää, saksanpähkinää, kuorellisia manteleita)
100g voita (tai saman verran esim. kookosöljyä)
1dl kurpitsansiemeniä
reilu ripaus sormisuolaa
2tl piparkakkumaustetta
n. 0,5dl fariinisokeria tai vaahterasiirappia (tai molempia, säädä makeutta maun mukaan)
1 luomuappelsiinin kuori
1dl kuivattuja karpaloita
1. Ruskista voi pienessä kattilassa. Kuori vaahto pinnalta ja kaada kulhoon.
2. Rouhi pähkinät morttelissa tai veitsellä.
3. Sekoita lämpimään voihin fariinisokeri tai siirappi, piparkakkumauste, appelsiininkuori ja sormisuola.
4. Lisää pähkinät ja kurpitsansiemenet ja lopuksi kaurahiutaleet.
5. Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda 180-asteisen uunin keskitasolla n.15-20 kunnes granola on kullanruskeaa. Varo ettei granola pala.
6. Ota pelti uunista ja levitä kuivatut karpalot päälle ja anna jäähtyä.
7. Pakkaa lasipurkkiin tai pieniin pusseihin.
8. Granola säilyy kosteudelta suojassa n. 2 viikkoa tai jääkaapissa pidempään.