Mapo Tofu

Yksi Sichuanin keittiön mestariteoksista. Käytin pohjana kiinalaisen ruoan tiktok queen:in @cookingbomb :in isoäidin reseptiä, johon lisättiin kourallinen fermentoituja mustapapuja. Rakastan niiden tuomaa umamia ja suolaisuutta, tärkeä lisäys myös jos teet reseptin vegaanisena. Korvaa silloin liha esim. siitakesienillä ja kanaliemi sieniliemellä.

Mapo Tofu

400 g possun jauhelihaa
600 g silken tofua
1,5 rkl doubanjiang/toban djan
1/2tl jauhettua sichuanpippuria
1 tl chilihiutaleita
1,5 tl sokeria
1 rkl vaaleaa soijaa
1 tl seesamiöljyä (paahd.)
1 rkl raastettua inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl fermentoituja mustapapuja
5 dl kanalientä
2 tl maizenaa + 0,5 dl vettä
2 kevätsipulinvartta

1. Paista jauheliha tulikuumalla pannulla öljyssä rapeaksi. Lisää doubanjiang-tahna, soija, sichuanpippuri, chilihiutaleet, sokeri, raastettu inkivääri ja valkosipuli ja paista muutama minuutti. Lisää kanaliemi

2. Kiehauta isossa kattilassa hyvin suolattu vesi. Keitä tofu kahdessa osassa. Leikkaa tofu rasiassaan n. 2 cm kokoisiksi kuutioiksi ja kaada kiehuvaan veteen. Keitä minuutti ja nosta reikäkauhalla hellävaraisesti kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti.

3. Sekoita maizena veteen ja lorota kastikkeeseen. Anna porista 5 min. Lisää lopuksi seesamiöljy, tarkista maku ja säädä tarvittaessa.

4. Ripottele hienonnettua kevätsipulia päälle ja nauti höyrytetyn jasmiiniriisin ja crispy chilin kanssa.

Edellinen
Edellinen

Laskiaispullat

Seuraava
Seuraava

Dumplings