Mansikkajädevohvelit

Mainos: Wilfa 🍓❤️
Jädevohveleiden inspiraationa oli ihanat hollantilaiset sitkeät toffeevohvelit. Jäähtyneenu vohvelin päälle levitetään mansikkaviipaleita ja itsetehtyä mansikkajäätelöä, painetaan toinen vohveli päälle ja leikataan vohvelisydämet irti. 

Ihanan mansikkajäden salaisuus on puolikiloa mansikkaa per litra jäätelöä. Ohje on Kitty Traversin La Grotta Ices -kirjasta jota voi lämpimästi suositella kaikille jäätelökoneen omistajille. Ruskistettua voita sisältävä vohvelitaikina kauhotaan vohveliraudalle ja päälle ripotellaan kermatoffeepaloja jotka paistuessa karamellisoituu rapeaksi vohvelin sisälle. ❤️

Vohvelitaikinan ja mansikkajäätelön reseptit alla. Fun fact. Wilfan kotimaassa Norjassa syödään yhtä paljon vohveleita kuin Suomessa ruisleipää! 

Mansikkajäätelö-toffeevohvelit

mansikkajäätelöä (resepti alla)
kermatoffeevohvelia (resepti alla)
mansikoita
tomusokeria

1. Kasaa jäätelövohvelit leikkuulaudalla.
2. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja levitä 2-3 palaa per vohvelisydän.
3. Vedä jäätelöstä jäätelökauhalla pieniä palloja ja nosta mansikoiden päälle, pallo per sydän.
4. Nosta toinen vohveli päälle ja paina molemmilla käsillä tasaisesti.
5. Leikkaa terävällä isolla veitsellä sydämet irti, ripottele päälle tomusokeria ja tarjoa rakkaimmillesi

Mansikkajäätelö
noin 1 litra

500g mansikoita
200 sokeria
25g punaherukkaaa
200ml täysmaitoa
200ml kuohukermaa
4 keltuaista
pieni ripaus merisuolaa

1. Poista mansikoista kanta ja leikkaa puoliksi. Laita kulhoon ja lisää puolet sokerista ja punaherukat ja sekoita hyvin. Anna mansikoiden maseroitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
2. Valmista myös jäätelöpohja edeltävänä päivänä. Lisää maito, kerma ja suola pieneen kasariin ja lämmitä höyryäväksi mutta älä kiehauta.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa ja lisää kuuma maitoseos ohuena nauhana joukkoon kokoajan sekoittaen.
4. Lisää seos takaisin kasariin ja lämmitä 82-asteiseksi. Nosta sitten kasari heti kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
5. Kaada kannelliseen astiaan ja laita jääkaappiin seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä
6. Kaada mansikat liemineen ja jäätelöseos tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi. Siivilöi seos tiheäverkkoisen siivilän läpi.
7. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna pyöriä kunnes seos on paksua jäätelöä noin 50-60min
8. Nostele jäätelö kannelliseen astiaan ja pakkaseen.
9. Nauti jäätelö kahden viikon sisällä.

Kermatoffeevohvelit
6 vohvelia

4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
0,5 dl fariinisokeria
100 g voitaa
3 kananmunaa
2 dl piimää
2 dl punaista maitoa
1 tl vaniljauutetta
ripaus merisuolaa
100g kermatoffeeta (esim omar)

1. Valmista ruskistettu voi. Keitä voita teräspohjaisessa pienessä kasarissa kunnes se lopettaa kuplimisen, sekoittele ettei hera pala pohjaan. Heti kun voi on meripihkanväristä ota liedeltä.
2. Kaada ruskistettu voi kulhoon ja lisää piimä, täysmaito, merisuola ja vaniljauute.
3. Erottele kananmunat ja lisää keltuaiset maitoseokseen.
4. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, sooda ja sokeri.
5. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja kääntele hellävaraisesti vohvelitaikinaan jotta kuohkeus säilyy.
6. Leikkaa kermatoffee pieniksi paloiksi.
7. Lämmitä vohvelirauta (meillä wilfan hearts rauta 7-tasolla)
8. Lisää kauhallinen taikinaa raudalle ja ripottele tasaisesti päälle kermatoffee-paloja. Sulje luukku ja paista kunnes vohveli on kullanruskea.
9. Nosta puisella veitsellä vohveli ritilälle ja anna jäähtyä.

Wilfan Vanilla -jäätelökoneessa on oma kompressori jonka avulla saat valmistettua itsetehtyä jädeä alle tunnissa. Perinteiden jäden lisäksi voit loihtia hedelmäsoseet sorbetiksi ja jogurtin tuoreiden marjojen kanssa froyo:ksi. 

Wilfan hearts -vohveliraudan mukana tulee kauha, jolla saa laitettua juuri oikean määrän taikinaa rautaan.

Molemmat laitteet on pitkäaikaiseen kumppanuuteen sillä kaikissa wilfan tuotteissa vähintään 5 vuoden takuu

Edellinen
Edellinen

Tepon äidin raparperipiirakka

Seuraava
Seuraava

Kesäputtanesca