Kesäputtanesca

Kesäputtanesca on nopea, helppo ja aivan tajuttoman herkullinen hellepäivän lounas. Kulhon pohjalle oliiviöljyä, raastettua valkosipulia, hienonnettua chiliä ja sardelleja, puolitettuja isoja kapriksia ja kirsikkatomaatteja. Maustetaan mustapippurilla ja sormisuolalla ja puristetaan käsin kaikki ihanaksi kastikkeeksi. Lisätään oliiveja, kotimaista pehmeää lehtikaalia ja basilikaa. Kipataan joukkoon kuuma linguine-pasta ja loraus keitinvettä ja sekoitetaan rivakasti pihdeillä. Sit revitään päälle burrataa ja nautitaan rapeakuorisen leivän kanssa. 

Kokkaa ja rakastu!

KIA04214.jpg

½dl oliiviöljyä
50g (10kpl) sardelleja
300g linguinea tai spagettia
120g (castelvetrano) oliiveja
120g varrellisia kapriksia
500g kirsikkatomaatteja
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
2 palloa burrataa tai bufalaa
100g lehtikaalia
1 puntti basilikaa
sormisuolaa
mustapippuria

1. Laita pastavesi kiehumaan ja suolaa vesi 1 rkl merisuolaa per litra.
2. Kaada oliiviöljy isoon kulhoon ja raasta mikroraastimella valkosipuli joukkoon.
3. Pilko sardellit ja chili pieneksi ja lisää kulhoon.
4. Leikkaa kapriksista varsi pois ja puolita ja poista oliiveista kivet jos haluat. Lisää kulhoon.
5. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi kulhoon ja mausta mustapippurilla ja ripauksella sormisuolaa.
6. Upota kädet sitten kulhoon ja puristele kirsikkatomaatteista neste kastikkeeksi.
7. Revi pesty lehtikaali pieneksi joukkoon ja puristele hetki kastikkeessa.
8. Lisää kulhoon myös kokonaiset basilikan lehdet.
9. Keitä pasta al denteksi ja nappaa 0,5dl keitinvettä lasiin.
10. Kaada pasta kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita rivakasti atuloilla samalla kaataen tärkkelyspitoista pastavettä joukkoon.
11. Revi burrata päälle, lorota hieman óliiviöljyä ja rouhi mustapippuria.
12. Nauti rapeakuorisen leivän kanssa.

Edellinen
Edellinen

Mansikkajädevohvelit

Seuraava
Seuraava

Kurkku gazpacho 4.7.2020