Maissichowder (vegaaninen)
Kaupallinen yhteistyö: S-market
Maailman maukkain maissichowder on tässä, väitetään me. Ja vielä vegaanisena. Chowderin juuret on latinankielisessä sanassa “calderia”, joka tarkoitti alun perin paikkaa lämmittämiselle, ja myöhemmin kattilaa. Soppa on täydellinen lumitöiden jälkeinen lämmike tai termariin mukaan otettu retkiruoka. Ohjeen löydätte nyt meidän saitilta: bellatable.fi ja raaka-aineet omasta lähi S-marketista.
Voit tehdä keiton myös maitopohjaisena käyttäen kermaa ja parmesaania.
2 prk (a 285g) säilykemaissia
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
jalapenoa maun mukaan
1 purjo
1/2 kg jauhoisia perunoita
~ 5 dk kasvislientä
2 dl kaurakermaa
1 dl kaurafraichea
1/2 sitruunan mehu
suolaa & pippuria
3 tl ravintohiivaa
lehtipersiljaa
päälle
kourallinen siitakesieniä & pari rkl maissia
1. Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä, mausta ripauksella suolaa.
2. Kuutioi perunat ja lisää sipuleiden joukkoon.
3. Lisää joukkoon hienonnettua jalapenoa (maun ja tulisuuden mukaan).
4. Valuta maissit ja säästä muutama rkl koristelua varten. Kaada kattilaan maissit ja kasvisliemi ja hauduta kannen alla n. 20-30min, kunnes perunat on pehmeitä.
5. Soseuta sauvasekoittimella mutta jätä halutessasi sattumia. Lisää kasvislientä jos haluat keitosta löysempää.
6. Lisää kaurakerma ja -fraiche, sitruunamehu sekä mustapippuri.
7. Tarkista maku ja lisöä tarpeen mukaan suolaa.
8. Sekoita lopuksi joukkoon ravintohiivahiutaleet.
Jos nautit kotona: Ota säästetyt maissit ja purista kaikki neste pois talouspaperin sisällä. Paista maissit öljyssä siitakesienien kanssa rapeaksi ja mausta suolalla. Lisää keiton päällä oliiviöljylorauksen, ravintohiivahiutaleiden sekä lehtipersiljan kanssa.
Jos nautit ulkona: pakkaa keitto termokseen ja nauti hiihtolenkin tai pulkkamäen jälkeen höyryävän kuumana.