Maalaispata yrttiöljyllä

Olen kirjoitellut tämän reseptin vanhaan blogiini yhdeksän vuotta sitten. Sellaisia ne parhaat ruokaoivallukset on, ajankohtaisia vuodesta toiseen. Tähän pataan voit upottaa kanan lisäksi koko juureslaatikon sisällön. Syvä herkullinen maku tulee mausteisesta ja rasvaisesta chorizosta, omenasiideristä ja savupaprikasta ja annoksen kruunaa raikas yrttiöljy. Itse kokkailuun menee noin 10 minuuttia, jonka jälkeen voit unohtaa padan muutamaksi tunniksi uuniin ja lähteä vaikka ulkoilemaan. - Kia

KIA04703.jpeg

Maalaispata 6lle

1 kg kanan paistileikettä (luusta ja nahasta plussaa)
250g chorizoa
10 pientä kiinteää perunaa
palsternakka
3 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttäa
~5 dl kanalientä
~3dl kuivaa (ranskalaista) omenasiideriä
tuoretta timjamia
2tl savupaprikajauhetta
suolaa ja pippuria
1 sitruuna

1. Pese ja paloittele juurekset
2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
3. Ruskista kasviksia öljyssä, mausta suolalla ja kaada sitten kannelliseen pataan ( lasi, savi, emali, valurauta, kaikki käy)
4. Leikkaa chorizo viipaleiksi, paista pannulla rapeaksi ja lisää kasvisten joukkoon.
5. Ruskista kanat pannulla oljyssä kullanruskeiksi. Mausta suolalla, paprikajauheella ja pippurilla ja lisää pataan.
6. Halkaise sitruuna pataan ja lisää reilusti timjamia.
7. Kaada lopuksi päälle kanaliemi sekä siideri.
8. Laita uuniin 200 asteeseen ja anna hautua kannen alla tunnista - 2,5 tuntiin.

Tarjoile yrttiöljyn, vihersalaatin sekä rapeakuorisen maalaisleivän kera. 

Yrttiöljy

3 kourallista yrttejä ( basilikaa, lehtipersiljaa, timjamia)
2 valkosipulinkynttä
suolaa
1/2 sitruunan mehu
~ 2 dl oliiviöljyä

Laita tehosekoittimeen yrtit, valkosipulit, suola ja öljy. ( tai soseuta sauvasekoittimella). Aja tasaiseksi. Laita vähemmän öljyä jos haluat paksumpaa.

Edellinen
Edellinen

Maissichowder (vegaaninen)

Seuraava
Seuraava

Hapanjuurileipä 101