Okonomiyaki

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars
Okonomiyaki (お好み焼き) on Japanin lahja snägikulttuurille. Rapeaksi paistettu kaalilettu kuorrutetaan makeansuolaisella kastikkeella, majoneesilla, togarashi- ja furikake-mausteseoksilla, kevätsipulilla ja maagisella katsuobushilla. Jos kuuntelit meidän keittiövälineet-podijakson tiedät että Teppo kuulutti tämän vuoden yhdeksi parhaimmaksi annokseksi.

Okonomiyaki-tyylejä löytyy erilaisia ympäri Japania. Tässä Osakalaisessa versiossa kaali ja kevätsipuli käännetään taikinan joukkoon ja paistetaan kannen alla öljyssä ja höyryssä rapeaksi. Alunperin ohjeeseen kuuluvan tenkasun eli tempuramurut korvattiin panko-jauhoilla. Togarashia ja kewpie-majoneesia löytyy isommista ruokakaupoista mutta katsunobushin ja furikaken vuoksi kannattaa käydä pienellä ruokamatkalla esim. Hakaniemen aasiakaupoissa tai Annankadun Tokyokanissa. Kurkkaa reseptin lopusta pieni info näistä Japanin herkuista ja lupaa että kokeilet reseptiä pian. Hapanjuurileipureille tiedoksi että Kia korvasi osan jauhoista jämäjuurella, joka toi mielettömän maun letulle.

KIA05121 2.jpg

Pannun koosta riippuen n. 3 ohutta lettua

1dl vettä
1tl dashi liemijauhetta
100g vehnäjauhoja (tai 50g hapanjuurta + 50g vehnäjauhoja)
2 kananmunaa
1 tl soijaa
1 tl sokeria
200 g valkokaalia
2 vartta kevätsipulia
0,5dl panko-jauhoja

Okonomiyaki-kastike

4rkl ketsuppia
3rkl osterikastiketta
2rkl worcester-kastiketta

Sekoita kaikki yhteen.

Päälle
Okonomiyaki-kastiketta
Kewpie-majoneesia
Togarashia
(Furikakea)
Katsuobushi-lastuja
Kevätsipulia

1. Mittaa dashi, sokeri ja soija veden joukkoon isoon kulhoon.
2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot tai hapanjuuri ja jauhot ja lisää kananmunat.
3. Suikaloi kaali ohuesti ja hienonna kevätsipuli ja lisää molemmat taikinaan jättäen pari rkl kevätsipulia koristeluun.
4. Käännä sekaan lopuksi panko-jauhot.
5. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lusikoi pannulle taikinaa ohuesti. Painele reunoilta alas tasaisesti ja laita kansi päälle.
6. Anna paistua kannen alla kuumassa muutama minuutti ja tarkista välissö ettei pala.
7. Kun pohja on ruskistunut ja rapea käännä lettu. ( varovasti ettei kuuma öljy roiski). Laita kansi takaisin päälle ja paista toiselta puolelta rapeaksi.
8. Nosta kuuma lettu lautaselle tai tarjoilualustalle ja levitä ohuesti päälle okonomiyaki-kastiketta. Pursota päälle majoneesiraitoja ja koristele aaltomaisesti vetämällä terävällä veitsellä pitkiä vetoja reunasta reunaan.
9. Ripottele päälle togarashia, furikakea, kevätsipulia ja katsuobushia ja nauti kuumana.


Togarashi= Mausteseos, joka sisältää chilipippuria, japaninpippuria, mustia seesaminsiemeniä, valkoisia seesaminsiemeniä, appelsiininkuorta, merilevää ja inkivääriä.
Furikake=
Mausteseoksessa on usein paahdettuja seesaminsiemeniä, noria eli kuivattua merilevää, suolaa ja sokeria
Katsuobushi=
boniitti-kalan lastuja, jotka on kuivatettu, paahdettu ja höylätty paperinohueksi.

KIA05390.jpg

Okonomiyaki+Fiskars Norden wokkipannu= LOVE!

Saimme tämän ruostumattomasta teräksestä valmistetun ja Thermium-mineraalikäsitellyn wokkipannun osana vuosiyhteistyötä. Pannu on MIELETÖN ja kaalilettu liukui siinä kuin unelma. Wokkipannussa on monikerroksinen rakenne, minkä vuoksi se kuumenee tasaisesti myös reunoilta. Tässä pannuinvestointi, jota voidaan lämpimästi käsi sydämellä suositella. Tutustu pannuun tarkemmin täällä.

Edellinen
Edellinen

Crêpe Complète

Seuraava
Seuraava

Maissichowder (vegaaninen)