Lihapullat tomaattisoosissa
Tämän klassikon tarvitset bravuuripankkiisi. Ihanat yrttiset lihapullat tomaattikastikkeessa. Rapeaksi paistetut pullat käännetään uunissa haudutettuun tomaattisoosiin, joka pyöräytetään spagetin sekaan. Vinkki! Tee tuplasatsi ja seuraavana päivänä meidän unelmien lihapullasubi.
Tomaattisoosi uunissa
2 prk Mutti pelati säilyketomaatteja
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 valkosipulinkynttä
25 g voita
loraus (sherry)viinietikkaa
1 rkl oreganoa
(chilihiutaleita)
Lisää kaikki ainekset uunivuokaan ja laita 200-asteiseen uuniin n.30 minuutiksi. Valmista sillä aikaa lihapullat.
Lihapullat
400g naudan jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
suolaa
chilihiutaleita
oreganoa
1dl parmesaania
mustapippuria
tuoreita yrttejä (basilikaa, lehtipersiljaa, timjamia)
1dl ranskankermaa
1/2dl pankojauhoja
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile pieni testipulla, paista öljyssä ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Muotoile pulliksi ja paista pannulla öljyssä tai voissa rapeaksi. Nosta pullat tomaattikastikkeeseen ja kääntele hellävaraisesti sekaisin. Jos teet ison määrän pullia voit paistaa pinnat rapeaksi ja laittaa sitten 10 minuutiksi 200c uuniin.