Fried Rice
Rapea fried rice on yksi koukuttavimmista safkoista. Jotain ruoan herkullisuudesta kertoo se, että se on ollut olemassa Sui-dynastialta asti (v. 581-618). Parasta reseptissä on kuitenkin se, että se valmistetaan jämäriisistä, muutamasta kananmunasta ja jääkaapin vihanneslokeron aarteista ja se on hetkessä valmis. Meidän versiossa riisin ja kananmunan joukkoon paistetaan pari kourallista vihreitä kasviksia sekä rapeaa tofua. Paistetun riisin bestis on laoganman crispy chili oil.
Ps. Fried rice on parasta edellisen päivän riisistä mutta mikäli himo iskee voit hyvin tehdä sen myös tuoreeseen. Rapean tofun ja fried ricen valmistusvideot löytyvät meidän Instagram reelseistä.
peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
3 vartta kevätsipulia
1 pieni kesäkurpitsa
1 kourallinen pinaattia
vaaleaa soijaa
ripaus sokeria
2 kananmunaa
~ 6dl keitettyä riisiä (säädä määrää syöjien mukaan)
1 pkt kiinteää tofua
maissitärkkelystä
Riisi
2,5dl jasmiiniriisiä
ripaus suolaa
3dl vettä
1. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja kevätsipuli ja kuullota öljyssä.
2. Lisää pieneksi kuutioitu kesäkurpitsa ja kourallinen pinaattia. Jos kurpitsa on paksu voit poistaa pehmeä keskiosan ja siemenet ja säästää ne esim. smoothieen.
3. Kuullota kasviksia hetki ja mausta soijalla. Laita kulhoon.
4. Laita tyhjälle pannulle rypsiöljy, riko kahden kananmunan rakenne rikki ja kaada pannulle. Paista kypsäksi ja siirrä lastalla pannun sivuun.
5. Lisää riisi pannulle ja mausta ripauksella sokeria ja lorauksella soijaa (oman maun mukaan).
6. Sekoita joukkoon paistetut vihannekset ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa soijaa.
7. Käännä keskilämmölle ja lisää lopuksi päälle rapea tofu.
8. Kun riisi on rapeutunut pohjasta sekoita ja nauti esim Laoganman crispy chili oilin kanssa.
Jasmiiniriisin keittäminen
1. Huuhtele riisi siivilässä juoksevan veden alla kunnes vesi on kirkasta. Voit myös tehdä tämän kulhossa muutamalla veden vaihdolla. (Riisin huuhteleminen poistaa tärkkelyksen, joka muuten saisi riisinjyvät tarttumaan yhteen.
2. Lisää suola ja vesi, laita kansi päälle ja väännä nupit kaakkoon.
3. Kun vesi kiehuu laita keskilämmölle ja keitä 15min.
4. Sammuta levy ja anna riisin olla nostamatta kantta 10-15min.
5. Kuohkeuta riisi haarukalla ja nauti.
Rapea tofu
1. Laita kiinteä tofu talouspaperille ja laita lautanen sekä paino päälle (esim tomaattimurskapurkki)
2. Anna olla painon alla kunnes lautasella näkyy nestettä, riippuen tofusta puolesta tunnista 2-3tuntiin.
3. Painele talouspaperilla tofusta ylimääräinen kosteus pois ja leikkaa kuutioiksi. Painele myös kuutioita hellästi paperilla.
5. Ripottele tofukuutioiden päälle suolaa ja kierittele kokonaan maissitärkkelyksessä.
6. Paista kuumalla pannulla rypsiöljyssä rapeaksi ja käännä.
7. Nosta talouspaperin päälle ja imeytä ylimääräinen öljy paperiin.