Bellojen unelmien lihapullasubi
Kaupallinen yhteistyö: S-market
Tehtiin hiihtoloman kunniaksi lähiässästä löytyvistä raaka-aineista tää retkieväiden retkieväs. Lihapullasubi on amerikkalais-italialaisten 20-luvulla kehittämä herkku, grazie mille heille siitä. Tarjoiluvinkki: Valmista meidän tomaattiset lihapullat tuplana, syö ensin spagetin kanssa ja laita loput jääkaappiin. Seuraavana päivänä heität patongin uuniin ja lämmität samalla lihapullat. Sit vaan patonki halki, täytteet sisälle ja takas uuniin hetkeksi. Sit käärit patongin ja nappaat retkelle mukaan. Ps. Subi kannattaa kääriä hetkeksi vaikka et lähtiskään ulos, sillä kuuma juusto sulauttaa kannet yhteen ja tomaattikastike imeytyy patonkiin. Ahhhh❤️
Resepti per syöjä
1/2 patonki ( Menissez luomu kiviuunissa esipaistettu on best)
4 lihapullaa tomaattikastiketta (resepti täällä)
4 mozzarella viipaletta (1/2 pallo)
parmesaania
basilikaa
chilihiutaleita
Leikkaa patonki puoliksi ja pitkittäin auki. Levitä pohjalle tomaattikastiketta ja nosta lihapullat päälle. Viipaloi mozzarella ja levitä lihapullien päälle. Raasta lopuksi parmesaania ja laita 225 asteiseen uuniin kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Ripottele päälle chilihiutaleita ja revittyä tuoretta basilikaa. Kääri leivinpaperiin ja folioon ja anna patongin pehmentyä ja makujen tasaantua n.5 min. Nauti kotona tai nappaa mukaan retkelle.