Kylmäsavulohipasta ruusukaalilla
Tänään ymmärsin, mikä kylmäsavulohipastasta on puuttunut. Ruusukaali. Jep, ihan oikeasti — tästä tuli aivan hullun hyvää koko lounasporukan mielestä. Ja hei ruusukaaliheitteri, älä scrollaa eteenpäin, sillä lupaan, että tää lisäys tuo ihan täydellistä rapsakkuutta ja makeutta pastaan. ( Eikä maistu siinä liikaa) PLIIS TEE TÄTÄ!!
Kylmäsavulohipasta ruusukaalilla
4:lle
300g ruusukaalia
1 pieni purjo
1 banaanisalottisipuli ( tai pieni keltasipuli)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl kapriksia
150g kylmäsavustettua kirjolohta
2 dl kuohukermaa
1/ sitruunan mehusitruuna
1 tl dijon-sinappia
mustapippuria & suolaa
kourallinen tilliä
350g tagliatellea
Tilliöljyssä
1 nippu tililiä
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
Poista ruusukaalien ulommat lehdet. Kuori sipuli ja valkosipuli ja pese purjo. Hienonna ruusukaalit ja sipulit. Nypi tilli varresta ja hienonna. Laita pastavesi kiehumaan ja mausta suolalla. Laske pastat veteen. Lorota oliiviöljyä pannulle ja kuullota ruusukaaleja hetki. Lisää 1/2 dl pastan keitinvettä ja anna kiehua hetki. Työnnä ruusukaalit pannun toiseen laitaan, lisää oliiviöljyä ja kuullota sipulit. Sekoita kaikki keskenään ja lisää taas desi keitinvettä. Lisää kaprikset ja saksi tai leikkaa kala joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Lisää kerma, sinappi ja desi keitinvettä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta tagliatelle kastikkeen joukkoon kun se on vielä reilusti napakkaa, se kypsyy kastikkeessa loppuun. Nosta taas desi keitinvettä ja sekoita rivakasti kunnes pasta on kastikkeen peitossa. Lisää päälle tilliä ( tai tilliöljyä) ja nauti.
Tilliöljy: hienonna tilli varsineen ja sekoita blenderissä rypsiöljyn kanssa. Kaada harsoliinalla peitettyyn siivilään ja anna rauhassa tippua läpi. Mausta sitruunanmehulla ja ripauksella suolaa.