Banaanikakku chai-murulla
Kakku joka maistuu sunnuntaille. Oon pitkään jo unelmoinut täydellisestä banaanileivästä (kakusta). Sellaisesta kosteasta, pehmeästä, ihanan mausteisesta ja karamellimaisesta. Tänään sellainen tuli mun uunista ulos. Banaanikakun sisältä ja päältä löytyvä chai-muru tekee kakusta ihan mielettömän. Lupaan, että rakastut!
Banaanikakku chai-murulla
215g voita
4 kypsää banaania (keskikokoista)
1 1/2-2 dl ruokosokeria (vähemmän jos banaanit kypsempiä)
2 munaa
1 tl vaniljauutetta
1 tl kanelia
1 tl soodaa
4,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
Chai-muru
3 rkl voita
3 rkl fariinisokeria
3 rkl ruokosokeria
1 rkl chai-maustetta ( esim foodin)
3 rkl vehnäjauhoa
1/2 tl sormisuolaa
(1 banaani)
Kypsennä uuni 175-asteiseksi. Voitele leipävuoka ( mulla oli alumiininen 30 x 11cm). Sulata voi. Muusaa banaanit isossa kulhossa. Lisää munat, sokeri, kaneli, vaniljauute ja ripaus suolaa. Mittaa 3 rkl sulatetusta voista pieneen kulhoon ja kaada loput taikinan joukkoon. Siivilöi joukkoon jauhot ja sooda. Sekoita nopeasti mutta älä vatkaa ettei kakusta tule tiivistä.
Valmista chai-muru. Lisää voin joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada puolet kakkutaikinasta vuokaan ja ripottele puolet chai-murusta päälle. Kaada loput taikinasta. Voit koristella pinnan pitkittäin halkaistulla banaanilla mutta tämän voi hyvin jättää myös. ( Jos haluat syödä kakkua usean päivän ajan, kannattaa banaani jättää päältä pois). Ripottele loput murusta pinnalle ja laita uuniin noin 60-70min kunnes puutikku tulee ulos puhtaana. Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa vasta sitten.