Kurpitsa Mac n’ Cheese

Kurpitsa mac n’ cheese on kaikkea mitä sunnuntain lohturuoalta voi toivoa.. Kuvittele mielessäsi juustofondue johon sekoitetaan bechamel-kastiketta, pastaa ja kurpitsaa sekä kuutioina että soseena. Päälle ruskistetussa voissa rapeaksi paistettua salviaa ja leivänmuruja. Hello goddess !!

500g laadukasta kuviopastaa (esim Rummon simpukka)
500g kurpitsaa (esim. myski tai hokkaido)
35g + 50g voita
2rkl (kukkurallista) vehnäjauhoja
5dl (täys)maitoa
200g gryereä
100g cheddaria
100g parmesaania
1/4-1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
1,5dl pankojauhoja
10-15 salvian lehteä
mustapippuria
suolaa

1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuori. Leikkaa noin 2cm paksuisiksi viipaleiksi ja asettele uunipellille. Lorota päälle oliiviöljyä ja ripottele suola. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20min kunnes kurpitsa on pehmeää.
2. Soseuta puolet kurpitsasta sauvasekoittimella, blenderissä tai jopa haarukalla:
3. Pilko loput kurpitsasta noin 2cm kokoisiksi kuutioiksi.
4. Raasta juustot kolmioraastimen isoimmalla terällä.
4. Valmista bechamel. Ruskista 35g voita kattilassa kullanruskeaksi. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita vatkaimella rivakasti. Paista jauhoja hetki ja lisää sitten maito vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen. Anna Maidot kiehua hiljalleen hetki kunnes se hieman paksuuntuu.
5. Sekoita joukkoon kurpitsasose ja mausta muskottipähkinällä ja mustapippurilla.
6. Lisää juustoraaste ja jatka keittämistä kunnes juusto on sulanut kokonaan. Ota liedeltä sivuun.
7. Keitä pasta runsaassa hyvin suolatussa vedessä al denteksi. Ota talteen 1/2 kuppia keitinvettä ja valuta pasta siivilään.
8. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juustokastike ja kurpitsakuutiot. Sekoita hyvin ja notkista tarvittaessa keitinvedellä. Kaada uunin kestävään vuokaan.
9. Ruskista pienessä paistinpannussa tai kattilassa 50g voita, lisää hienonnetut salvianlehdet ja pankojauhot ja sekoita hyvin.
10. Ripottele pankomuru tasaisesti mac n’ cheesen pintaan ja paahda kullanruskeaksi 200c grillitoiminnolla. (n. 8min). Varo ettei pankomuru pala.
11. Nauti kuumana.

Edellinen
Edellinen

Perunarieskat

Seuraava
Seuraava

Sieni-linssipata