Sieni-linssipata

Mainos: Fiskars
On aika kotoilun, kynttilöiden, villasukkien ja PATOJEN!❤️ Kehitettiin ihana vegaaninen sieni-linssipata ja valmistettiin se meidän belloille perinteisen lihapadan sijaan ja miehet olivat täysin myytyjä ( ja Bellat kans).

Umamisessa padassa on kasvisten ja sienien lisäksi aromaattista belugalinssiä, joka säilyttää keittäessä hyvin napakkuutensa eli sopii täydellisesti pataruokiin. Makeutta lisättiin viikunahillolla ja umamia soijan ja mison avulla. Muusista löytyy perunan lisäksi myös juuriselleriä. 

Bellojen sieni-linssipata
6:lle (vegaaninen)

2 sipulia
2 porkkanaa
2 varsiselleriä
3 valkosipulinkynttäa
400 g sieniä (herkkusieni, shiitake, tatti, osterivinokas, suppilovahvero)
200 g belugalinssejä
loraus oliiviöljyä
700 ml kasvislientä
2 dl kuivaa siideriä
5 vartta timjamia
3 rkl vähäsuolaista soijaa
3 rkl viikunahilloa
2 rkl vaaleaa misotahnaa
200 g mustakaalia tai lehtikaalia
suolaa
mustapippuria

juuripersilja-perunamuusi

1,5 kg perunaa
500 g juuriselleriä 
3 dl kauramaitoa
50 g vegaanista voita

Päälle: lehtipersiljaa

1. Pese porkkanat, varsiselleri ja mustakaali.
2. Kuutioi porkkanat ja varsiselleri samankokoisiksi kuutioiksi.
3. Poista mustakaalista paksu ruoti ja viipaloi.
4. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja hienonna.
5. Kuutioi sienet ronskin kokoisiksi, esim herkkusienet puoliksi.
6. Kuumenna padassa tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipuleita, porkkanaa ja varsiselleriä muutaman minuutin ajan. Mausta ripauksella suolaa. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
7. Kaada kasvikset pannulta kulhoon.
8. Lisää pataan nokare rasvaa ja lisää sienet ja timjamin lehdet. Paista kunnes sienet ovat ruskistuneet.
9. Lisää mustakaali ja paista vielä hetki. Lisää joukkoon kuullotetut kasvikset ja siideri.
10. Huuhdo linssit hyvin lävikössä ja kaada pataan.
11. Keitä kunnes siideri on haihtunut. Lisää soija, miso ja viikunahillo ja kaada joukkoon kasvisliemi.
12. Anna linssipadan hautua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
13. Pese perunat ja juuriselleri. Pilko juuriselleri paloiksi ja pudota palat perunoiden kanssa hyvin suolattuun keitinveteen.
14. Keitä kunnes perunat ja sellerit ovat pehmeitä. Kaada vesi pois ja paina perunat ja selleri tiheän metallilävikön läpi. *
15. Lämmitä pienessä kasarissa kauramaito ja rasva ja lisää ripaus suolaa.
16. Kaada kuuma maitoseos peruna-juuriselleri seokseen ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
17. Hienonna lehtipersilja ja ripottele annoksen päälle.

* Kuoret antavat muusille makua ja jäävät metallilävikköön mutta jos haluat päästä helpommalla voit kuoria perunat ja juurisellerin ennen keittämistä.

Suomessa valmistettu Fiskars Norden -sarjan ovaalinmuotoinen, viiden litran Norden valurautapata on suunniteltu tuomaan ruuan aromit esiin optimaalisella tavalla. Laadukas pata on hyvällä huollolla jopa loppuelämän kaveri. Emaloidussa valurautapadassa on  Thermium™-mineraalikäsittely, joka takaa erinomaisen tarttumattomuuden kuumissakin lämpötiloissa.Pata ei ruostu eikä vaadi pintakäsittelyä, joten se on helppo huoltaa ja puhdistaa. Irrotettava puinen pannunalunen on suomalaista koivua. Pataa voi käyttää liedellä ja se kestää uunissa 270 asteeseen saakka.

Padassa haudutat kastikkeita ja uunipuuroa, paistat hapanjuurileipää ja valmistat vaikka kokonaisen kanan. 

BELLATABLE20 -alekoodilla saat koko Fiskars.comissa 16.-19.9 välisenä aikana koko Norden-sarjasta 20% alennuksen.

Edellinen
Edellinen

Kurpitsa Mac n’ Cheese

Seuraava
Seuraava

Spelttivispipuuro