Kirsikka-suklaahippujäätelö
Kaupallinen yhteistyö: Wilfa
Torilla tuoksuva kirsikkalaari inspiroi kehittämään meidän unelmien jäden. Tuoreita kirsikoita, amarena hapankirsikoita ja tummasuklaahippuja. Ihana kesäherkku ja täydellinen lopetus mille tahansa aterialle. Jäätelökoneen omistamisen myötä “mitä jälkkäriksi” -huolet katoavat. Jäätelöpohjan voi valmistaa hyvissä ajoin edellisenä päivänä ja sitä voi maustaa loputtomasti. Meidän kevään jädekokeilujen lempparit on ollut kirsikkajäden lisäksi raparperi-kardemumma ja sitruunaverbena-maito. Bella Keittiöön muutti keväällä Wilfan isompi Vanilla-jäätelökone, jolla saa valmistettua jopa 2,5 litraa jädeä. Kotona ollaan pyöritelty jädebaaria pienemmällä 1,5 litraisella Vanilla-koneella. Molemmissa koneissa oleva täysautomaattinen kompressori valmistaa jäätelön tunnissa ja pitää sen myös tunnin ajan jäähtyneenä kylmänäpitotoiminnon avulla. Jäätelökone on helppo puhdistaa ja kaikki irrotettavat osat, lukuun ottamatta kulhoa, kestävät konepesun.
Kirsikat soseutettiin Wilfan Power Fuel XL -blenderillä, joka on ollut keittiöllä kovassa käytössä. 2 litran kannun avulla ollaan pyöritetty niin keitot kun smoothiet. Tehokas blenderi jauhaa myös pähkinät hetkessä voiksi. Pakkauksessa tulee mukana myös kätevä 2go-pullo, johon voit sekoittaa suoraan smoothiet ja nappaa lennosta mukaan.
1 l (n. 600g) tuoreita kirsikoita
0,5dl + 1,5dl sokeria
100g tumma suklaata
6 keltuaista
3 1/4dl kuohukermaa
3 1/4dl punaista maitoa
ripaus suolaa
(4 rkl säilöttyjä Amarena-hapankirsikoita & siirappia)
1. Pilko tumma suklaa pieneksi.
2. Irrota kirsikoista kannat, leikkaa puoliksi, nappaa kivi pois ja laita kasariin. Maseroi kirsikat. Sekoita kirsikoiden joukkoon 1/2 dl sokeria ja anna mehustua 15 min. Keitä sitten kirsikoita n. 30 minuuttia kunnes ne on pehmentynyt. Ota desi kirsikoita sivuun ja kaada loput kirsikat sekä neste blenderiin ja soseuta. Siivilöi ja jäähdytä nostamalla kulho jääveteen.
2. Valmista jäätelöpohja. Erottele kananmunat ja lisää keltuaiset kulhoon. Voit pakastaa valkuaiset esimerkiksi seuraavaa pavlovamarenkia varten.
3. Lisää kasariin maito, kerma, sokeri ja ripaus suolaa ja lämmitä kunnes sokeri on sulanut. Älä anna kiehua.
4. Temperoi keltuaiset vatkaamalla 1/3 lämpimästä maitoseoksesta keltuaisten joukkoon ja vatkaa keltuaisseos sitten takaisin kasariin maitoseokseen. Lämmitä seosta kunnes se on 85 astetta.
5. Jäähdytä seos nostamalla kulho jääveteen. Yhdistä kirsikkasose ja jäätelöpohja ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi kunnes seos on kylmää.
6. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä kunnes jäätelö on paksua, noin tunnin ajan.
6. Lisää viimeisten minuuttien aikana hienonnetut kirsikat ja suklaahiput. Lusikoi seos vuokaan tai kannelliseen astiaan.
7. Jos haluat super-kirsikkaisen maun voit kerrostaa jäätelön lisäämällä muutaman ruokalusikallisen herkkukaupoista löytyviä amarena-hapankirsikoita ja siirappia. Peitä ja laita pakkaseen vähintään muutamaksi tunniksi kunnes seos on kovettunut.
Nauti!