Pistaasi-sitruunakakku
Pistaasi-sitruunakakku (vegaaninen). Olen nauttinut niin paljon Bella Keittiön myötä palaverivieraiden kestitsemisestä. Vastajauhetuista pavuista keitetty kahvi ja vihermehu on jo klassikko tarjottavat ja niiden kylkeen olen kehitellyt kellonajasta riippuen vaikka mitä herkkuja. Tässä @bonappetitmag :in sivuilta löytynyt @ochrebakery :n ihana kakku. Paahteinen, täydellisen sitruunainen ja mehevä. Päällisen värjäsin matcha-jauheella kevääksi ja koristelin sitruunaverbenalla, pistaaseilla ja syötävillä kukilla.
Pistaasi-sitruunakakku
100 g kuorittuja pistaaseja
2 luomu sitruunan kuoret
220 g vehnäjauhoa (3 1/2 dl)
200 g sokeria (2 1/2 dl)
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
¾ dl kasviöljyä (rypsi/auringonkukka)
¾ dl oliiviöljyä
1 ¼ dl vettä
3 rkl sitruunamehua
Päälle:
4 dl tomusokeria
1 tl matcha-jauhetta
3-5 rkl sitruunamehua
Sitruunamehua
1. Lämmitä uuni 175-asteeseen. Voitele huolellisesta 1-1,5 l vetoinen leipävuoka. (Tai pingoita leivinpaperi)
2. Blendaa pistaasit hienoksi ja ota talteen ruokalusikka koristelua varten.
3. Yhdistä kulhossa sitruunankuori, jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja pistaasit. Yhdistä toisessa kulhossa öljyt, 2 rkl sitruunamehua ja 1 1/4 dl vettä. Kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nuolijalla. Varo ettet ylityöstä.
4. Kaada vuokaan ja pidä uunissa 50-60 min kunnes tikku tulee kuivana ulos. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin kumoat kakun vuoasta.
5. Valmista päällinen kun kakku on jäähtynyt. Mittaa tomusokeri ja matcha-jauhe kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehua kunnes seos on tasaista ja paksua.
6. Kaada kakun päälle ja anna valua tasaisesti. Ripottele päälle pistaasimuruja. Kakku paranee ajan myötä ja säilyy useita päiviä peitettynä huoneenlämmössä.