Karamellisoitu sipulidippi
Ei ole varmaan jäänyt kenellekään epäselväksi että me rakastetaan sipsejä ja erityisesti niitä ihan perusversioita. Uuden vuoden podijaksossa unelmoitiin sipsibuffasta, jossa olisi kulhollinen pieneksi silputtua skagenia, kulhollinen muikunmäti-smetana-sipulia ja sitten tämä, meidän uusin dippirakkaus! Tämän yksinkertaisen dipin herkullisuus piilee aines-osassa, joka on samaa sukua ruskistetun voin kanssa. *drum rolls * Karamellisoitu sipuli! Ohje on Rebekah Pepplerin “Apéritif” kirjasta, joka on meidän ruokakirjahyllyn uusin rakkaus. Pieni kirjanen on omistettu ranskan apéritif kultuurille. Klassikko cocktaileja ja ihania pikkupurtavia, ahh!
2 rkl oliiviöljyä
2 isoa keltasipulia
suolaa ja mustapippuria
2dl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
~2 rkl (tai oman maun mukaan) harissa-tahnaa (baba on paras)
(voit myös korvata harissan hyppysellisellä tulista paprikajauhetta)
1. Halkaise sipulit ja leikkaa sitten ohuiksi puolirenkaiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla ja laske lämpö heti kun sipulit on pannulla.
3. Hauduta sipuleita kannen alla matalalla lämmöllä n. 30min kunnes ne ovat pehmeitä.
4. Nosta kansi pois ja jatka paistamista 20-30min kunnes sipulit ovat kullanruskeita.
5. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.
6. Sekoita kulhossa ranskankerma, sitruunamehu, harissa ja 3/4 sipulista ja tarkista maku.
7. Laita päälle loput sipulit ja rouhaise hieman mustapippuria.
7. Tarjoa huoneenlämpöisenä rapeiden perussipsien kanssa. Nam!