Joulupulla sahramilla, appelsiinilla ja paahdetulla mantelimassalla

Mainos: Wilfa

Uusi PROBAKER yleislaite muutti keittiöön ja meistä tuli kertaheitolla pullamestareita. Hyvän pullan salaisuus kun on se täydellinen sitko, jonka käsinvaivaamiseen ei meillä hätähousuilla riitä kärsivällisyys. Ylpeänä esittelemme nyt meidän unelmien joulupullan. Pullataikinassa on kardemummaa ja sahramia, täytteessä voita, paahdettua mantelimassaa, appelsiininkuorta, ruokosokeria ja merisuolahiutaleita. Solmuksi kierretty pulla päällystetään mantelilla, kardemummalla ja ruokosokerilla, joka karamellisoituu rapeaksi. Pullat valellaan heti uunista tultua sokeriliemellä, joka antaa niille kauniin kiillon. PROBAKER-yleiskonetta on kehitetty yhdessä Norjan leivontamaajoukkueen kanssa viiden vuoden ajan ja se on Bellat approved. Lue laitteesta lisää reseptin alta.

Joulupulla sahramilla, appelsiinilla ja paahdetulla mantelimassalla
25kpl


Pullataikina
5 dl punaista maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
13-14 dl erikoisvehnäjauhoja
1tl kardemummaa
1g sahramia
200g pehmeää voita
1tl suolaa

Täyte
100g kuorellisia manteleita
100g tomusokeria
1 valkuainen
(tai 200g valmista mantelimassaa)
200 g pehmeää voita
1,5 dl ruokosokeria
2 luomu appelsiininkuori
1,5 tl merisuolahiutaleita

Päälle: Voitele kananmunalla tai maidolla, ripottele päälle rouhittuja manteleita, ruokosokeria ja kardemummaa
Sokeriliemi valeluun: 1dl sokeria + 1dl vettä

Pullataikina
1. Edellisenä iltana: Saat pullataikinaan intensiivisemmän maun ja värin jos sekoitat kardemumman ja sahramin maitotilkkaan ja annat maustua yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä sekoita joukkoon loput maidot ja lämmitä 37-asteiseksi.
2. Samana päivänä: Mortteloi kardemummaa ja sahramia hetki. Lämmitä maito 37-asteiseksi ja murenna joukkoon hiiva ja lisää sahrami ja kardemumma.
3. Lisää suola, sokeri ja voi ja suurin osa vehnäjauhot.
4. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa reunoista, yleiskoneella noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja alustuksen alkuvaiheessa mutta muista, mitä löysempi taikina sitä pehmeämpi pulla.
5. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta pei­tet­ty­nä läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa kak­sin­ker­tai­sek­si, noin puo­li tun­tia.
6. Valmista sillä aikaa täyte. Jos et omista tehokasta blenderiä suosittelemme valmiin mantelimassan käyttämistä. Raasta kylmä mantelimassa voin joukkoon).
7. Paahda kuorellisia manteleita 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Varo ettei mantelit pala. Kaada mantelit blenderiin ja jauha hienoksi jauhoksi. Lisää tomusokeri ja jatka sekoittamista. Lisää lopuksi valkuainen ja sekoita kunnes massa on tasaista.
8. Sekoita kulhossa pehmeä voi, mantelimassa, ruokosokeri, raastettu appelsiinin kuori ja merisuolahiutaleet kunnes seos on tasaista.
9. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
10. Kauli ohueksi suorakulmioksi ja levitä täyte puolikkaalle. Nosta pitkän sivun toinen puoli päälle ja kauli kevyesti taikinalevy tasaiseksi.
12. Leikkaa taikinalastalla, veitsellä tai pizzaleikkurilla 1-1,5cm leveitä nauhoja. Kieritä pullanauhan päätyjä vastakkaisiin suuntiin spiraaliksi ja kiepauta spiraali sen jälkeen etu- ja keskisormen ympärille ja paina lopuksi pää keskeltä sisälle solmuksi.
13. Nosta pullat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja anna kohta liinan alla noin tunnin ajan.
14. Voitele pullat kananmunalla tai maidolla.
15. Leikkaa veitsellä kuorelliset mantelit pienemmäksi ja ripottele voideltujen pullien päälle manteleita, ruokosokeria ja kardemummaa.
16. Paista 225-asteisessa uunissa kypsäksi ja kullanruskeaksi n. 11-13 minuuttia.
17. Valmista sillä välin sokeriliemi valelua varten. Keitä vettä ja sokeria kunnes sokeri on sulanut. Valele pullat sokeriliemellä heti uunista tultua. Näin saat kauniin kiiltävän pinnan.

Wilfa PROBAKER

Nyt haluamme esitellä keittiömme uuden kumppanin, jonka avulla valmistimme elämämme parhaan pullan. Vuosikumppanimme Wilfan Probaker -yleiskonetta on kehitetty yhdessä Norjan kokkimaajoukkueen kanssa viiden vuoden ajan. PROBAKER lanseerataan virallisesti vasta vuonna 2022 mutta sitä on jouluna 2021 saatavilla jo pieni määrä Gigantista.

Miksi yleiskone? Jos olet innokas ruoanlaittaja tulee yleiskoneen omistaminen lisäämään kokkailuonnellisuutta satavarmasti.

Miksi PROBAKER?
- Siinä on 7 litran kulho irrotettavalla roiskesuojalla, jolla teet jopa 5 kg taikinoita.
- Se on pitkäikäinen ystävä viiden vuoden laitetakuulla ja 10 vuoden moottoritakuulla.
- Siinä on kaksitoiminen vaivausjärjestelmä, eli sekä kulho että taikinakoukku pyörivät samanaikaisesti. Tämän ansiosta taikina vaivautuu erittäin hyvin ja saadaan aikaan se tärkein, eli erinomainen sitko.
- Kone on erittäin vakaa ja hiljainen ja siinä on 20 eri nopeusasetusta.
- Koneen mukana tulee kolme eri vatkainosaa ja siihen saa ostettua myös adapteri jonka avulla saa kiinnitettyä myös Kenwoodin lisäosia.
* Taikinakoukulla saat täydellisen sitkon taikinaan.
* Kaksoisvispilällä
teet ilmavan ja kevyen kermavaahdon, kakkutaikinan tai marengin.
* Flexi-vatkaimessa
on irrotettavat silikonikaapimet, joiden avulla valmistat voikreemiä tai esimerkiksi perunamuusia tai lihapullataikinaa.

PROBAKER on saatavilla hopean tai mustan värisenä täältä.

Edellinen
Edellinen

Salottisipuli tarte tatin

Seuraava
Seuraava

Joulusalaatti