Hernepasta
Viikonlopun to do: bellan hernepasta. Helppo, raikas ja herkullinen.
Hernepasta
1 l tuore herneitä
Iso kourallinen ruohosipulia
Iso kourallinen basilikaa
½ sitruunan mehu + kuori
3 rkl oliiviöljyä
75 g ranskankermaa
Suolaa ja pippuria
Päälle: herneitä, buffala mozzarellaa, basilikaa, mustapippuria ja oliiviöljyä.
1. Osta torilta 1 l herneitä (ja toinen naposteltavaksi)
2. Perkaa herneet
3. Ryöppää herneet pikaisesti eli keitä n. 1min, siivilöi herneet kulhoon ja lisää päälle jääkylmää vettä + jäitä.
3. Soseuta herneet, ruohosipuli, basilika, sitruunan mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy ja ranskankerma. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Keitä pasta ohjeen mukaan. Meidän lempparipasta tässä on paccheri, ihanan isot putket.
5. Sekoita pasta hernesoseen kanssa, lisää joukkoon tuoreita herneitä, revi päälle buffala mozzarellaa ja basilikaa, rouhi mustapippuria ja lorauta lautaselle vielä kauniin keltaista oliiviöljyä
6. Nauti!