Halloumipasta

Kaupallinen yhteistyö: Oda . Käsi ylös kuka tarvitsee arkeensa superherkullisen vartin reseptin? Halloumipasta on ikuisuusbravuuri johon saatte pari uutta vinkkiä. Halloumikuutioiden liotus kuumassa vedessä tekee niistä ihanan pehmeitä ja poistaa ylimääräisen suolan. Halloumit saa pannulla karamellisoidun ja rapean pinnan balsamiviinietikasta ja hunajasta jotka yhdessä pastan keitinveden kanssa muodostaa ihanan kastikkeen.

Resepti löytyy myös Odan sovelluksesta. Reseptin kautta saat yhdellä klikkauksella raaka-aineet ostoskoriin ja kotiin jopa samana päivänä. Voiko ruokaostokset enää kätevämmäksi muuttua? Odan valikoima kasvaa jatkuvasti ja tällä viikolla sinne lisättiin 300 uutta tuotetta.

Halloumipasta
4:lle

200 g halloumia 
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
350 g spagettia
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
180 g kirsikkatomaatteja
1 rku oreganoa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl pastan keitinvettä

1. Laita suolattu pastavesi kiehumaan. 
2. Kuutioi halloumi kulhoon. Lisää kiehuvaa vettä niin, että kuutiot peittyvät.
3. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja puolet oreganosta. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi.
4. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Pastan kiehuessa kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota punasipuli ja valkosipuli.
6. Valuta halloumikuutioista vedet pois ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Lisää kuutiot pannulle sipulien joukkoon ja paista kunnes pinta on kullanruskea.
7. Lisää pannulle balsamiviinietikka, hunaja, kirsikkatomaatit ja hienonnettu oregano. Mausta mustapippurilla. 
8. Ota pastan keitinvettä sivuun. Valuta pasta.
9. Lisää pannulle pastan keitinvesi ja sekoita kastikkeeksi. Lisää joukkoon valutettu pasta ja sekoita. Ripottele päälle loput oreganosta ja tarjoile.

Vinkki! Voit lisätä pannulle muiden mausteiden kanssa myös chilihiutaleita. Pieni polte sopii hyvin halloumipastaan.


Kurkkaa reseptien helppo valmistus alla olevan Instagram-reelsin kautta.

Embed Block
Add an embed URL or code. Learn more
Edellinen
Edellinen

Pad Krapow Gai - paistettua thaibasilika-kanaa

Seuraava
Seuraava

Savulohikiusaus