Gnocchivuoka
Yksi all time arjen helpottaja on tämä meidän parin vuoden takainen gnocchivuoka josta on tullut monien arkiruokasuosikki. Tomaattikastikkeen raaka-aineet sekoitetaan uunivuokaan ja kastike valmistuu uunissa samalla kun paistat gnocchit pannulla rapeaksi. Sit vaan gnocchit kastikkeeseen, päälle mozzarellaa ja basilikaa ja hetkeksi uuniin grillitason alle kunnes pinta on sulanut ja kullanruskea.
Gnocchivuoka
4:lle
2 prk mutti pelatia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl oreganoa
mustapippuria
25 g voita
1 pss (tuoreita) gnoccheja
1-2 palloa mozzarella
kourallinen basilikaa
1. Kaada tomaatit uunivuokaan ja pilko lastalla pienemmäksi.
2. Hienonna joukkoon valkosipuli. Mausta punaviinietikalla, sokerilla, suolalla, oreganolla ja mustapippurilla.
4. Lisää voi pieninä nokareina päälle.
5. Laita vuoka 225-asteiseen uuniin 30 minuutiksi.
6. Paista sillä välin pussillinen gnoccheja oliiviöljyssä rapeaksi. (Ei tarvitse keittää etukäteen). Jos haluat niistä pehmeämpiä voit kaataa pannuun ¼ dl vettä ja antaa höyrystyä hetki kannen alla.
7. Nosta tomaattikastike uunista, sekoita ja kaada päälle gnocchit. Revi päälle tuoretta basilikaa ja mozzarella ja gratinoi 225-asteisen uunin grillitason alla kunnes juusto on sulanut ja kullanruskea. Nauti!