Butter chickpea & jogurtti naanleipä
Tässä tulee Kian alkuvuoden isoin ruokahimo. Butter chickpea eli intialaisen butter chickenin vegeversio. Tämä taivaallinen lohturuoka on ihan täydellinen varsinkin silloin kun tarvitsee vähän lämpöä sisältäpäin (JUST NYT🥰). Voilla ja kermalla pyöristetty mausteinen kikhernekastike, ihanan raikas minttu-jogurttikastike ja nopeat pannulla paistetut naanleivät. Ihanaa! Ps. Veganisoi kastike vaihtamalla voi ja kerma maidottomiin vaihtoehtoihin.
Butter chickpea
4:lle
2 prk (à 380 g) kikherneitä
4 valkosipulinkynttä
3 tl inkivääriä raastettuna
1-2 tl (tai oman maun mukaan) cayannepippuria tai chilijauhetta
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl korianterijauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl + 1,5 rkl voita
1 pieni punasipuli
2 tl garam masalaa
50 g cashewpähkinöitä
100 g tomaattimurskaa
3 dl vettä
2 dl kermaa
Jogurttikastike
1/2 tl juustokuminaa jauhettuna
1 puntti korianteria
1 puntti minttua
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl suolaa
1/2 luomusitruunan mehu
200 g kreikkalaista jugurttia
Naanleipä (n. 6 kpl)
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
250 g kreikkalaista jogurttia
Voiteluun: voisulaa + yrttejä (esim kuivattua rohtosarviapilaa (fenugreek) tai hienonnettua persiljaa)
1. Valuta ja huuhtele kikherneet ja kaada kulhoon.
2. Raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri. Ja lisää molemmista puolet kikherneiden joukkoon. Säästä loput myöhemmäksi.
3. Sekoita chilijauhe, juustokumina, korianteri ja 1/4 tl suolaa keskenään ja sekoita tasaisesti kikherneiden joukkoon. Anna marinoitua ainakin 30 min.
4. Hienonna punasipuli ja kuullota kasarissa voinokareen kanssa pehmeäksi. Sekoita joukkoon loput raastetusta valkosipulista ja inkivääristä. Lisää garam masala ja 1/4 tl suolaa ja sekoita.
3. Lisää cashewpähkinät, tomaattimurska ja vesi. Anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia.
4. Valmista raita. Surauta kaikki jogurttia lukuunottamatta tasaiseksi tahnaksi joko sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita yrttitahna jogurtin joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunamehua.
5. Kaada hautunut kastike blenderiin ja aja tasaiseksi soseeksi. Lisää vettä tarvittessa.
6. Kaada kastike takasin pannulle ja sekoita joukkoon 1,5 rkl voita ja kerma. Kiehauta ja lisää kikherneet. Anna hautua pienellä lämmöllä ainakin 10 minuutin ajan.
7. Tee tällä välin naan leivät. Sekoita isossa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jogurtti ja sekoita taikinaksi. Kumoa massa pöydälle ja vaivaa muutaman minuutin ajan kunnes taikina on pehmeä. Lisää tarvittaessa jauhoja.
8. Rullaa pötköksi ja jaa 8 osaan. Paina kädellä litteäksi kiekoksi ja kauli jauhotetulla pöydällä n. kolikon paksuiseksi. Paista leipää kuivalla ja kuumalla pannulla muutama minuutti per puoli kunnes se on kullanruskea. Sivele voisulalla ja ripottele päälle yrttiä.
8. Koristele kikhernekastike voisulalla ja kuivatulla rohtosarviapilalla (fenugreek) tai hienonnetulla persiljalla.