Galaktoboureko

Galaktoboureko on Kreikan lahja jälkkäritaivaalle! Täydellisten tekstuurien rakkausliitto! Rapeaa filoa, kermaista mannaa ja makeaa appelsiini-kanelisiirappia. Nosta uunista pöydälle ja löydä tyhjä pelti illalla. 

KIA02576.jpeg

1/2 pellin kokoinen vuoka

Siirappi

1dl sokeria
1/2dl vettä
1 kanelitanko
1/2 luomusitruuna
1/2 luomuappelsiini

Manna

vaniljatanko
2dl kermaa
2dl täysmaitoa
1/2dl mannaryynejä
25g voita
1/2 luomuappelsiini
1/2 luomusitruuna
2 munaa
1dl sokeria

+
200g voita
1/2 pkt (250g) filo-taikinaa


1. Ota filotaikina pakkasesta ja anna sulaa pöydällä.

2. Aloita valmistamalla siirappi. Höylää pestystä sitruunasta ja appelsiinista isoja kuoripaloja. (Jos kuoriin jää valkoista, poista pienellä terävällä veitsellä leikkuulautaa päin.

3. Kiehauta kaikki ainekset siirapiksi

4. Valmista manna. Lisää kerma ja maito kattilaan, puolita vaniljatanko ja raavi siemenet joukkoon tangon kera.

5. Lisää manna kokoajan sekoittaen ja keitä 3-4min.

6. Raasta appelsiini ja sitruunan kuori hienoksi ja lisää voin kera kattilaan. Manna on valmis kun kauha jättää kuvion pinnalle. Jäähdytä

7. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Vatkaa jäähtyneen mannan joukkoon.

8. Sulata 200g voita

9. Sudi vuoan pohjalle voita ja levitä kerros filotaikinaa, voita ja filoa. Jatka näin kunnes puolet taikinasta on käytetty

10. Kaada mannaseos vuokaan.

11. Lisää filolevy päälle, sudi voita ja jatka kunnes kaikki filot on levitetty.

12. Paista 175 asteessa n. 30min kunnes piirakka on kullan ruskea ja rapea.

13. Nosta uunista ja saada siirappi kuuman piirakan päälle.

!!! Mitä ilmavammin levität filon, sen rapeammat kerrokset. Voit laskostaa hieman taikinaa.

KIA02580.jpeg
Edellinen
Edellinen

Marinara-tomaattikastike

Seuraava
Seuraava

”Beurre Blancissa” haudutettua lohta, karhunlaukkaöljyä ja paahdettuja salviapottuja