Marinara-tomaattikastike
Tässä ainoa tomaattikastike-resepti jonka tarvitset. Täyteläisen kastikkeen salaisuus on tomaattipyren karamellisointi ja San Marzano tomaatit, jotka purkitetaan Italian auringon alla silloin kun ne ovat parhaimmillaan.
Tee palvelus itsellesi ja kaiva kaapista isoin kattila, valmista kastike viisinkertaisena ja pakasta purkkeihin tai tukeviin pakastepusseihin. Käytä kastike sellaisenaan pastan tai pizzan päälle, sekoita puttanescaan tai ragun pohjaksi. Tai lisää sekaan lihapullat, tonnikalapurkki tai nyhrökaura. Mamma mia!
2 prk (a 400g) kokonaisia tomaatteja (san marzano)
140 g tomaattipyrettä
6 valkosipulinkynttä
1 sipuli
oliiviöljyä
1/2 rkl sokeria
1 rkl kuivattua oreganoa
mustapippuria
(parmesaaninkannikka)
loraus sherry- tai punaviinietikkaa
25 g voita
tuoretta basilikaa
(chilihiutaleita)
1. Pilko valkosipuli ja sipuli hienoksi ja kuullota öljyssä hetki.
2. Lisää tomaattipyree ja ripaus sokeria ja paista hetki.
3. Lisää tomaatit ja pilko lastalla pieneksi tai purista käsin.
4. Lisää, oregano, mustapippuri, parmesaaninkannikka ja loraus viinietikkaa ja hauduta kannen alla 2 tuntia. Voit lisätä myös chilihiutaleita jos haluat kastikkeeseen potkua.
5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
6. Lisää lopuksi voi ja tuore revitty basilika.