Tomaatti Tarte Tatin
Tomaatti tarte tatin. 🍅 Makeat kotimaiset kirsikkatomaatit karamellisoituu voitaikinan alla tulikuumassa valurautapannussa balsamicon, valkosipulin ja yrttien kanssa ihanaksi kesäherkuksi. Keikaus kauniille lautaselle, päälle kourallinen yrttejä ja syötäviä kukkia. Täydellinen kesälounas!
1 pkt lehtitaikinaa
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 valkosipulinkynsi
nokare voita
2-3rkl sokeria
loraus balsamicoa
kourallinen yrttejä ( meirami, timjami, rosmariini, oregano)
1. Levitä voi valurautapannun pohjaan ja ripottele päälle sokeri ja balsamico. Keitä karamelliksi noin 5min ajan mutta älä sekoita ettei sokeri kristallisoidu.
2. Kun karamelli on paksua ja kullanruskeaa asettele päälle ohueksi viipaloitu valkosipuli ja yritit. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele ne pannulle leikkuupinta alaspäin.
3. Kauli kevyesti lehtitaikinaa ja mallaa pannu taikinalle, leikkaa pari senttiä isompi ympyrä ja asettele taikina sitten kevyesti painellen tomaattien päälle. Taita reunoja alas niin että taikina on tiiviisti reunoille asti. Tee muutama viilto taikinaan josta höyry pääsee ulos.
4. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35min kunnes pinta on kauniin ruskea. Irrota reuna veitsellä pannun reunasta ja anna jäähtyä 5min.
5. Aseta tarjoilulautanen pannun päälle ja keikauta ympäri. Ripottele päälle sormisuolaa ja reilusti yrttejä ja syötäviä kukkia. Nauti!
Pro tip. Anna pinnan rohkeasti ruskettua.