Punaherukka-marenkipiirakka /Mormors vinbärskaka

Syödä mitä tahansa suoraan puusta tai puskasta on yks hienoimpia ruokakokemuksia. Kaupasta ostettu marjaboxi on ihan eri juttu. @kiaarpia nimppareiden kunniaks leipastiin kotipihan punaviinimarjapensaan aarteista @petite.foods inspiroimana isoäidin viinimarjakakku, mormors vinbärskaka. Ihanaa nimpparia parhaista parhain Kia! Kiitos että oot just sä, ja että syötät mua jatkuvasti sun hel*etin hyvällä ruualla!
PS. Kukaan ajamassa Tampereelta Helsinkiin, jotta saatais nimpparisankarille pala kakkua?🍰

Näyttökuva 2021-1-7 kello 13.48.02.png

Pohja
3 keltuaista ( säästä valkuaiset marenkiin)
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kiehuvaa vettä
1,5 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
50g sulatettua voita

Marenki
3 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl punaherukoita

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi, lisää kiehuva vesi, maito ja vaniljasokeri.
2. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi kananmunaseokseen.
3. Lisää lopuksi voi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200° uunin alaosassa 12-15min. Valmista sillä aikaa marenki
5. Vispaa sähkövatkaimella valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokerit pienissä erissä, koko ajan vatkaten.
6. Käännä joukkoon punaherukat.
7. Nosta uunin lämpötila 250°.
8. Levitä marenki-herukkaseos kakkupohjan päälle ja laita uunin korkeimmalle tasolle n. 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä.
9. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Edellinen
Edellinen

Tomaatti Tarte Tatin

Seuraava
Seuraava

Mustikkagalette