Chicken piccata
Törmättiin Chicken Piccataan meidän uudessa lemppari ruokasarjassa ”The Bear”:issa. Chicagolaiseen sandwich-raflaan ja erityisesti sen keittiöön sijoittuva sarja nostaa stressitasot maksimiin, joten katso omalla vastuulla. Ohueksi nuijittu kananleike pyöritellään jauhoissa ja paistetaan pannulla kullanruskeaksi. Päälle lusikoidaan kastike jossa on salottisipulia, valkosipulia, sitruunaa, lehtipersiljaa ja voita. Sama kastike kalaliemellä toimisi esimerkiksi paistetun kalan kanssa täydellisesti. Nauti annos esimerkiksi höyrytetyn broccolinin tai vihersalaatin kanssa. Chicken Piccata on amerikanitalialainen kotiannos. Italiassa kanan tilalla on useimmiten vasikanleike.
Chicken piccata
2:lle
1 pieni salottisipuli
3 valkosipulin kynttä
kourallinen lehtipersiljaa
1 sitruunan kuori ja 1/2 mehu
40 g voita
loraus oliiviöljyä
2 kanan paistileikettä
~1 tl suolaa
mustapippuria
~0,5 dl jauhoja
0,5 dl valkoviiniä
1 dl vettä
1/4 kanaliemikuutio
1 rkl kapriksia
kelmu
leivinpaperiarkki
Misat:
1. Hienonna sipuli ja viipaloi valkosipuli ohueksi. Hienonna lehtipersilja ja raasta sitruunankuori.
2. Kuutioi voi pieneksi.
3. Leikkaa kelmusta tuplasti leikkeen kokoinen pala ja ota esille leivinpaperiarkki.
Valmistus:
1. Kuumenna oliiviöljy pannulla.
2. Nosta kanan paistileike kelmun väliin. Voit asettaa vielä leivinpaperin suojaksi mikäli kelmu hajoaisi. Nuiji esim. kaulimella ohueksi ja mausta sitten tasaisesti suolalla ja pippurilla.
3. Paneroi jauhoissa molemmin puolin, ravista ylimääräinen jauho pois ja laske kuumalle pannulle.
4. Paista leikkeet kullanruskeiksi molemmin puolin ja lisää lopuksi pari kuutiota voita pannulle. Käännä leikkeet voissa ja nosta rapeat leikkeet ritilälle lepäämään.
5. Laske liesi keskilämmölle ja kuullota sipulit.
6. Lisää joukkoon valkoviini ja kiehauta. Lisää kanaliemi ja keitä kasaan.
7. Purista kastikkeen joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja lisää kaprikset. Rouhi joukkoon mustapippuria ja keitä vielä hetki.
8. Sammuta liesi ja lisää loput voista, sekoita rivakasti kunnes kastike sakeutuu. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja sitruunankuori.
9. Asettele rapeat kanaleikkeet lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta.