Kalaa en papillote
Nyt olisi tarjolla leivinpaperissa kypsennettyä kalaa joko välimerellisesti fenkolin, oliivien ja veriappelsiinikastikkeen kanssa tai aasiaviballa napakoiden kasvisten ja soijakastikkeen kanssa. Viisi syytä miksi sun kannattaisi lisätä kotimainen kala en papillote sun arkiruokabravuuriksi.
1. Leivinpaperin sisältöä voi varioida loputtomasti, mitä tahansa kalaa, kasviksia ja mausteita.
2. Leivinpaperin sisälle kerääntyvä höyry kypsentää kasvikset ja kalan hellävaraisesti ja kaikki ihanat mehut muodostavat täydellisen kastikkeen paketin pohjalle.
3. Ei pannutiskiä tai kalan paistamisesta tulevaa käryä tai rasvaroiskeita.
4. Valmista vartissa. Voit valmistaa paketit etukäteen jääkaappiin ja nostaa suoraan lämpimään uuniin.
5. Ja tärkein kaikista, tää on aivan uskomattoman herkullista!
Kuha en papilotte
Aasia:
2:lle
300 g kuhafileetä
1 veriappelsiinin mehu
2 rkl soijaa
1 tl seesamiöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
1 paksoi pestynä
2 porkkanaa kuorittuna
1 banaanisalottisipuli
korianteria
+ 2 leivinpaperiarkkia
1. Leikkaa kuhafileet n. 150 g paloiksi.
2. Suikaloi salottisipuli ohueksi mandoliinilla, inkivääri ja porkkanat julienne -terällä. Suikaloi valkosipuli ohueksi veitsellä.
3. Purista veriappelsiininmehu pieneen kulhoon, sekoita joukkoon soija ja seesamiöljy. Lisää valkosipuli ja inkivääri.
4. Taita leivinpaperiarkki pituussuunnassa puoliksi, paina paperiin halkio, avaa takaisin pöydälle.
5. Asettele halkion alapuolelle täytteet, paksoi, porkkana, salottisipuli. Nosta päälle kalafile, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää chili, kaada päälle kastike ja ripottele korianteri.
6. Taita leivinpaperin yläpuoli kalan päälle, kierrä ja nipistä leivinpaperin reunat kunnolla kiinni, puolikuun muotoon.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 min. Repäise leivinpaperi keskeltä auki ja nauti!
Välimeri:
2:lle
300 g kuhafileetä
1 pieni fenkoli
1/3 purjo
50 g voita
1 veriappelsiinin mehu + pari viipaletta
0,5 dl kermaa
iso kourallinen pinaattia pestynä
kourallinen kalamataoliiveja
lehtipersiljaa
+ 2 leivinpaperiarkkia
1. Leikkaa kuhafileet n. 150 g paloiksi.
2. Suikaloi fenkoli ja purjo ohueksi mandoliinilla.
3. Sulata voi pienessä kasarissa ja purista veriappelsiinin mehu joukkoon, lisää kerma ja kiehauta. Anna kiehua, välillä sekoittaen, kunnes kastike sakeutuu.
4. Taita leivinpaperiarkki pituussuunnassa puoliksi, paina paperiin halkio, avaa takaisin pöydälle.
5. Asettele halkion alapuolelle täytteet, pinaatti, fenkoli, purjo ja veriappelsiininviipaleet. Nosta päälle kalafile, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää oliivit, kaada päälle kastike ja ripottele lehtipersilja.
6. Taita leivinpaperin yläpuoli kalan päälle, kierrä ja nipistä leivinpaperin reunat kunnolla kiinni, puolikuun muotoon.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 min. Repäise leivinpaperi keskeltä auki ja nauti!