Annan Shanghai Taco
Ystävän keittiössä: Anna & Shanghai tacot 💘 Nyt haluan ottaa teidät mukaan mun ystävän Annan keittiöön. Anna on ystävä, jonka soisin kaikille. Sen lisäksi, että se on kiva, aito, välittävä ja parasta seuraa niin Annan tekee myös IHANAA ruokaa. Podikuuntelijat tietääkin mm. Annan valtavasta guacamole-kulhosta, joka usein odottaa pöydällä kylään tultaessa.
Tässä tulee bravuuri, jota on syöty täällä kauniissa keittiössä jo vuosia. Annan copy-cat versio Lie Mi -ravintolan kehittämästä Shanghai Tacosta. Kaikki raaka-aineet mukaan lukien Paratha-letut löytyy aasialaisista ruokakaupoista (esim hakiksesta).
-Friteeratut ravut-
3 kpl per annos kuorittuja raakoja jättikatkarapuja tai tiikerirapuja
jauhosekoitus: riisijauhoa, valkopippuria & suolaa (valkosipulijauhetta)
kananmunaa
panko-jauhoa
rypsiöljyä
1. Pyörittele rapu ensin jauhosekoituksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-jauhoissa.
2. Lämmitä öljy pienessä kasarissa kuumaksi ( n.180c) ja laske varovasti ravut esimerkiksi pienen siivilän avulla öljyyn. Friteeraa ravut kullanruskeaksi ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan.
-1 kpl-
Paratha onion -lettua
hoisin-kastiketta
majoneesia jossa valkosipulinkynsi ja sriracha-kastiketta
kourallinen salaattisekoitusta
kourallinen ituja
kuivattua sipulia
seesaminsiemeniä
tuoretta chiliä
lime-lohko
korianteria
1. Lusikoi majoneesi kulhoon ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää oman maun mukaan sriracha-kastiketta.
2. Ota paratha-lettu pakkasesta, poista suojamuovit ja laske kuumalle pannulle. Käännä n. 15 sekunnin välein kunnes lettu on pullea ja kullan ruskea. Nosta lautaselle tai esimerkiksi voipaperille.
3. Levitä letun päälle hoisin-kastiketta ja majoneesia. Lisää kourallinen salaattisekoitusta ja asettele päälle kolme rapua. Lisää vielä molempia kastikkeita sitten kourallinen ituja ja ripottele päälle kuivattua sipulia, seesaminsiemeniä, chiliä, korianteria ja lime.
4. Nauti letut lämpimänä.
PS. Voit tehdä isolle porukalle tacot niin, että paistat letut ja laitat sitten 150c kiertoilmauuniin ritilän päälle hetkeksi.