Magnolia Bakeryn banaanivanukas
New Yorkin Magnolia Bakery -leipomo on tuttu Sinkkuelämästäkin ja vaikka Carrie hehkutti heidän cupcakeja, meidän lemppari NYC vuoden aikana oli banana pudding eli banaanivanukas. Leipomo jakoi helpon reseptin tähän suosittuun herkkuunsa. Se käyttää valmisvanukasjauhetta ja valmiita Nilla-keksejä. Näiden korvaaminen Suomen valikoimalla onnistui onneksi hyvin. Ohje valmistuu nopsaa, joskin tekeytymiselle pitää muistaa jättää aikaa.
Magnolia Bakeryn banaanivanukas ft. Bellat
2 vaniljakastikepussia (esim. Blå Band)
1 prk kondensoitua maitoa (makeutettu)
5dl maitoa
7dl kermaa
3 voimurokeksipakettia TAI 800g pakastemurotaikinaa (2 pakkausta)
6 kypsää banaania
Jos käytät murotaikinapohjaa, ota tämä huoneenlämpään sulamaan.
1. Kauli taikina ohueksi ja tee pienellä muotilla pyöreänmuotoisia keksejä, asettele pellille ja paista 175c uunissa noin 15min.
2. Lisää isoon kulhoon vaniljakastikejauheet ja kylmä maito. Sekoita hyvin ja anna tekeytyä noin 10min.
3. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja vispaa joukkoon (käsin tai koneella).
4. Vispaa kerma toisessa isossa kulhossa, sekoita joukkoon vaniljauute
5. Sekoita kevyesti keskenään kerma ja vaniljasoossi ja laita kulho jääkaappiin.
6. Voit kasata kokonaisuuden joko yhteen isoon astiaan/vuokaan tai pikku kuppeihin tai laseihin.
7. Aloita lisäämällä astian pohjalle keksejä, päälle viipaloitua banaania, ja näiden päälle vaniljakerma. Tee mahdollisimman monta kerrosta samaan tapaan. Jätä kerma päällimmäiseksi.
8. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 4h ajan tai yön yli.
9. Koristele esimerkiksi keksimurulla ja banaanisiivuilla.
10. Nauti!