Ceasarkastike
Tässä yksi klassikkosoosi lisää sun reseptipankkiin. Ihanaa penslattuna rapean sydänsalaatin puolikkaalle mutta sun on PAKKO kokeilla rapeita caesarpottuja. Dreamyyy!
Ceasarkastike
1 pieni kulhollinen
2 valkosipulinkynttä
2-3 sardellifilettä
1/2 luomusitruunan kuori + mehu
1 tl dijon-sinappia
1 keltuainen
0,5 dl oliiviöljyä
3/4 dl rypsiöljyä
1 dl raastettua parmesaania
mustapippuria
suolaa
1. Hienonna morttelissa tai veitsellä valkosipuli ja sardellit. Raasta joukkoon sitruunankuori ja purista mehu. Lisää sinappi ja keltuainen. Kaada öljyt ohuena nauhana samaanaikaan vatkaten kunnes seos on paksua. Raasta joukkoon parmesaani ja mausta mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
2. Penslaa sydänsalaatin puolikkaat kastikkeella, raasta parmesaania ja ripottele päälle öljyssä rapeaksi paahdettuja krutonkeja.
3. Keitä pikku potut hyvin suolatussa vedessä kypsiksi. Lämmitä öljyä (valurauta)pannussa, lisää perunat ja paina kevyesti lastalla perunaa niin että se leviää hieman mutta ei hajoa täysin . (Enemmän paistopintaa=rapeampi pottu). Paista rapeaksi ja käännä. Kaada kulhoon ja lusikoi kastike päälle. Heilauta, kaada lautaselle ja raasta parmesaania päälle.