Bruschettapasta

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars

Kesän ihanin lounas tulee tässä, lupaa että kokeilet! Bruschettapasta on nimensä mukaisesti bruschetta mutta pastan päällä. Niin nerokas ja herkullinen keksintö että hykertelen täällä onnesta. Voit tarjota pastan myös jäähtyneenä ja etukäteen tehtynä = 2022 on pastasalaattien vuosi! Ja tämä on täydellinen mökkiruoka, sillä et tarvitse kuin ison kulhon ja oranssikahvaiset keittiösakset. (Ja pari muuta juttua).

Idea reseptiin syntyi Billnäsissä, jossa olimme tutustumassa Fiskarsin saksitehtaaseen. Oranssikahvainen perusmalli löytyy varmasti suurimman osan kodista mutta suosittelemme lämpimästi näiden kätevien kotikokin bestisten hankkimista. Keittiösakset best!!

Alla olevat määrät on noin neljälle hengelle mutta tämä on ruoka, jonka voit tehdä vapaalla kädellä. Samalla reseptillä voit tehdä myös klassiset bruschettat. Leikkaa leipä viipaleiksi, lorota päälle oliiviöljyä ja paahda uunissa rapeaksi. Hiero kuumaa leipää valkosipulin puolikkaalla ja lusikoi tomaatti päälle.

”Tomaattikastike”
500g makeita kirsikkatomaatteja
1 iso valkosipulinkynsi
1 puntti basilikaa
1/3 puntti oreganoa
0,5 dl neitsytoliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
mustapippuria
1 tl merisuolahiutaleita

Rapea leipämuru
4 viipaletta vaaleaa leipää
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
pieni kourallinen yrttejä (timjamia, salviaa tai oreganoa)
1 pallo mozzarellaa ( bufala tai burrata )

Cavatelli pastataikina 
3 dl semolina durum jauhoja
1 1/4 dl lämmintä vettä
(Tai 300g kuivattua pastaa)

Saksi kirsikkatomaatit, yksi valkosipulin kynsi, basilika ja oregano kulhoon. Lisää punaviinietikka, oliiviöljy, 1 tl merisuolahiutaleita ja rouhi päälle mustapippuria. Sekoita ja jätä mehustumaan. Jos kokkaat ulkona voit pingottaa kelmun päälle ja jättää aurinkoon tekeytymään.

Valmista pasta. Mittaa semolina durum isoon laakeaan kulhoon ja kaada lämmin vesi joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinapalloksi. Lisää vettä vähän kerrallaan jos taikina tuntuu liian kuivalta. Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata vaan voit heti ryhtyä hommiin. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä yksi osa kerrallaan käsien välissä n. 2 cm paksuiseksi pötköksi. Leikkaa keittiösaksilla 3 cm pätkiä kulhoon ja ripopttele päälle vähän jauhoja ettei palat tartu. Työnnä palat peukalolla gnocchilautaa pitkin. Voit kuvioida pinnan myös painamalla ne sushimattoa, 3 syömäpuikon riviä tai haarukkaa pitkin. Kuviointi auttaa kastiketta tarttumaan pintaan. Laita pastavesi kiehumaan ja suolaa se hyvin (1rkl karkeaa merisuolaa per 1,5l vettä). 

Valmista sillä välin rapea leipämuru. Lämmitä pannussa reilusti oliiviöljyä ja saksi joukkoon valkosipulinkynsi ja yrtit. Saksi sitten vaalea leipä pieneksi silpuksi, paista rapeaksi ja mausta suolahiutaleilla. Kaada pasta kiehuvaan veteen ja keitä kunnes cavatellit nousevat pintaan (n. 2min). Siivilöi. Kaada lämmin pasta suoraan tomaattien joukkoon. Saksi päälle basilikaa ja mozzarella. Mausta mustapippurilla ja oliiviöljyllä ja ripottele rapeat leivänmurut päälle. Nauti!

Edellinen
Edellinen

Kolme ihanaa juhannusreseptiä: vihreä dukkah lohipastrami, siikaa & perunasalaattia & tiramisujädekakku

Seuraava
Seuraava

Ceasarkastike