Bellojen Gianduja eli itsetehty Nutella

Kaupallinen yhteistyö: @smarketofficial <3
Bellojen eka joululahjavinkki on taivaallinen Gianduja, josta kaikkien tuntema nutellakin on saanut alkunsa. Tämä samettinen hasselpähkinä-suklaalevite maustetaan joulun kunniaksi appelsiininkuorella, ja se on taivaallista paahtoleivän tai croissun päällä. Purkita ja anna lahjaksi rakkaalle mutta muista säästää purkki myös omaan jääkaappiin.

Vinkki! Giandujasta valmistuu myös taivaalliset tryffelit. Nappaa pikkulusikoilla nokareita ja pyörittele kaakaossa, marjajauheessa tai pähkinämurussa. Voit myös maustaa tahnan appelsiinin sijaan esim. piparmintulla (nam!)

Gianduja

400g hasselpähkinää
400g suklaata (omaa lemppariasi, mielellään tummaa)
0,5dl tomusokeria (tai maun mukaan)
100g voita
2dl kuohukermaa
1 luomuappelsiinin kuori
ripaus merisuolahiutaleita

1. Paahda hasselpähkinät 180-asteisessa uunissa n. 10min.
2. Kaada keittiöpyyhkeen sisälle ja painele pähkinöitä kämmenellä kunnes suurin osa kuorista on irronnut.
3. Hienonna hasselpähkinät tehosekoittimessa tai bamixin monitoimiosassa tahnaksi.
4. Hienonna suklaa, lisää teräskulhoon ja sulata vesihauteessa. Ota pois levyltä kun suklaa on täysin sulanut.
5. Lisää pehmeä voi ja tomusokeri suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
6. Sekoita pallovispilällä joukkoon kerma ohuena nauhana ja sitten hasselpähkinätahna tai rouhe.
7. Lisää appelsiininkuori ja merisuolahiutaleet ja tarkista maku. Lisää tomusokeria jos haluat lisää makeutta.
8. Kaada purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.


Vinkki! Voit tehdä gianduja-tahnasta myös taivaallisia tryffeleitä. Kaada suklaaseos laakeaan astiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Ota sitten kahden pikkulusikan avulla nokareita ja pyörittele ne esim. kaakao- tai marjajauheessa, kookoshiutaleissa tai pähkinärouheessa. Voit maustaa tahnan myös appelsiinikuoren sijaan esimerkiksi piparminttuaromilla tai salmiakkijauheella (nam!).

Gianduja säilyy jääkaapissa viikon eli ihan heti ei kannata joululahjapurkkeja laittaa tulille.

KIA01315.jpeg
Edellinen
Edellinen

Kian Mummin Kaalilaatikko

Seuraava
Seuraava

Minestrone