Minestrone
Tätä keittoa ollaan himottu koko syksy. Nyt tuli vihdoin päivä eteen jolloin kaapista ei löytynyt muuta kun porkkanaa, lehtiselleriä ja puoli pussia pinaattia. Oli siellä perukoilla myös tätä varten säästetyt parmesaanin ja pecorinon kannikat. Kuivakaapista mukaan purkki kokonaisia tomaatteja ja kikherneitä ja pari kourallista hyvälaatuista pastaa. Tässä toimi ihanasti Roiniselta hakiksen hallista ostettu gnocci sardo—niminen pieni simpukkapasta. Höyryävän keiton päälle raastetaan sitruunankuorta ja reilusti parmesaania. Taivaallista!
4 porkkanaa
2 varsiselleriä
2 sipulia
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
7dl vettä
2rkl Za’atar
1tl tai maun mukaan chilihiutaleita
2 parmesaanin/pecorinon kannikkaa
1 yrttiliemikuutio (reformi)a
2 kasvisliemikuutiota (reformi)
1prk mutti pelati
200g pastaa
1prk (380g) kikherneitä tai papujaa
Iso kourallinen lehtikaalia, mangoldia tai pinaattia
1. Hienonna sipuli ja kuullota oliiviöljyssä.
2. Kuutioi pieneksi porkkana ja varsiselleri, lisää sipulin joukkoon ja jatka kuullottamista.
3. Lisää hienonnettu valkosipuli ja mausta za’atarilla ja chili hiutaleilla.
4. Lisää sekaan kokonaiset tomaatit ja pilko niitä lastalla pienemmäksi. Lisää vesi, parmesaaninkannikat ja liemikuutiot ja keitä n. 10min.
5. Lisää pasta ja keitä al dente.
6. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää keittoon revityn lehtikaalin kanssa.
7. Kauho lautaselle ja raasta päälle sitruunankuorta ja parmesaania.