Joulupannarit

Joulupannarit ensimmäisen adventin kunniaksi. Riisipuuro-sahramipannareita, appelsiini-hunajakennovoita ja paahdettua mantelia. Se, että annosta kasatessa Sian snowman kaiuttimissa, ulkona leijaili muutaman minuutin ajan lunta oli jo liikaa tähän täydellisyyteen. Ps. Hunajakenno-appelsiinivoi toimii myös paahtiksen päällä, nam! 🥞🍯

L1280357.jpeg

Riisipuuro-sahramipannarit

5dl riisipuuroa
1/2tl suolaa (voit jättää pois jos puuro on hyvin suolattua)
2 munaa
1dl ranskankermaa
1,5dl vehnäjauhoa
1/2tl soodaa
1tl leivinjauheetta
1 luomuappelsiinin kuori
0,5g sahramia
2rkl sokeria
25g voita

1. Erottele munat.
2. Sekoita keltuaiset, ranskankerma, sokeri, appelsiinikuori ja sahrami viileään riisipuuroon.
3. Sekoita sooda ja leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja sekoita riisipuuro-seokseen.
4. Lisää myös sulatettu voi.
5. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi ja käännä taikinan joukkoon.
6. Paista voissa pannulla keskilämmöllä ja käännä vasta kun pintaan muodostuu iltakuplia.
7. Laita valmiit pannarit ritilän päälle.
8. Tarjoile tomusokerin, kuivalla pannulla paahdettujen mantelilastujen ja appelsiini-hunajakennovoin kanssa.

Appelsiini-hunajakennovoi
100g voita
~100g hunajakennoa
1 luomuappelsiinin kuori

1. Leikkaa hunajakenno kuutioiksi ja sekoita pehmeän voin joukkoon appelsiininkuoren kanssa. Rullaa pötköksi kelmuun ja anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

Edellinen
Edellinen

Minestrone

Seuraava
Seuraava

Vitello Tonnato