Via Carotan vinaigrette
Miten ihmeessä ravintola voi tulla tunnetuksi vihersalaatista? Tee tämä Via Carotan vinaigrette niin ymmärrät. Resepti on alunperin julkaistu New York Timesissa ja suomennettuna Glorian Ruoka & Viinissä. Meillä on kastiketta lähes aina jääkaapissa ja mieluiten pirskotetaan se rapealle lehtisalaatille josta parhain löytyy Hakaniemen Hallista, Merja Valon vihanneskojusta.
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2rkl sherry viinietikkaa
1rkl lämmintä vettä
2dl oliiviöljyä
1,5tl dijonsinappia
1,5tl kokojyväsinappia
1,5tl hunaja
timjamia
ripaus sormisuolaa
mustapippuria
1. hienonna salottisipuli ja valkosipuli kulhoon ja kaada joukkoon lämmin vesi.
2. Lisää hunaja ja sinapit ja viinietikka ja lorota öljyä ohuessa vanassa rivakasti vispaten kunnes koostumus on täydellinen.
3. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
4. Lorota kastiketta reilusti salaatinlehtien päälle ja nauti sellaisenaan tai minkä tahansa kanssa.