Kuningatar Semifreddo & Marenkia
Kesän upein jälkkäri. 🌺 Täydellisen sitkeää ja rapeaa marenkia, kylmää ja kermaista kuningatar semifreddoa, iso kourallinen marjoja ja puutarhan kaikki syötävät kukat. Semifreddo on italian lahja keittiöille ilman jäätelökonetta ja voit korvata ohjeen marjat lähes millä vain.
Kuningatar Semifreddo
4dl kuohukermaa
4 keltuaista
2dl sokeria
1 luomusitruuna
5dl mustikoita + 3rkl sokeria
2dl tuoreita vadelmia
1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
2. Erottele keltuaiset huolellisesti ja säästä valkuaiset marenkia varten. Lisää kattilan pohjalle vettä ja päälle metallikulho niin, ettei pohja kosketa vettä. Kiehauta vesi ja vatkaa keltuaisia ja sokeria vesihauteessa kunnes seos vaalenee ja kuohkeutuu. Nosta kulho pöydälle ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella n. 10 minuuttia kunnes vaahto on jäähtynyt.
3. Mausta sitruunanmehulla ja käännä jäähtynyt keltuaisvaahto kuohukerman sekaan.
4. Lisää kattilaan mustikat, sitruunan kuori ja mehu ja sokeri. Keitä n. 5min. Kaada mustikoista ylimääräinen neste talteen. Tämä lorotetaan sitten valmiiden jälkkäreiden päälle.
5. Kelmuta leipävuoka tai pyöreä vuoka ja lisää pohjalle hieman mustikkaa, päälle kerros semifreddo-vaahtoa ja ripottele päälle pieni kourallinen vadelmia. Jatka kasaamista ja lusikoi sitten päällimmäiseksi vaahdon päälle mustikkaa ja vadelmaa ja kääntele sitten kevyesti kerroksia toisiinsa jotta saat kauniin “marmoripinnan”.
6. Kelmuta huolella ja laita pakkaseen vähintään 5 tunniksi.
Marenki
4 valkuaista
2dl sokeria
2 tl sitruunamehua
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää. Lisää 9 nokaretta leivinpaperille ja levitä lusikalla pesän muotoisiksi. Paista 120 asteessa uunissa noin tunti ja anna marenkien jäähtyä..
Kasaus
Ota Semifreddo pakkasesta 15min ennen tarjoilua. Lusikoi iso pallo marenkipesään, ripottele päälle mustikkamehua ja koristele tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.
Vinkki! Voit kasata jälkkärin yksittäisten annosten sijaan myös isolle vadille, murtaen marenkipesät pienemmäksi. Meillä jäi illalliselta puolet raaka-aineista yli ja valmistettiin niistä seuraavalle päivälle iso semifreddo. Molempi parempi!