Wayn Escabeche
Wayn upotti vuosi sitten kesäkasvikset Escabeche-liemeen ja Kia rakastui. Tästä ihanasta pikkuraflasta saadaan heittämällä eniten inspiksiä kotikokkailuun. Kun saat eteesi annoksen joka vie jalat alta, maistele sitä ja yritä tunnistaa ainesosia ja lopuksi voit myös kysyä nätisti mikäli kokki suostuisi paljastamaan reseptin. Kiitos paras @tonikostian tästä echabechestä, sitä tehtiin jo viime kesänä Kian keittiössä ja kohta laitetaan purkit taas täyteen. Ja hei menkää ihanaan @waybakeryandwinebar :iin aamiaiselle, dinnerille tai leivänhakureissulle.
Liemi
4dl etikkaa
4dl sokeria
12dl vettä
3 sipulia hienonnettuna
5 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 tomaattia lohkottuna
3 pientä jalapenoa kiekkoina
laakerinlehti, tähtianis, sinapinsiemen, mustapippuri, erilaisia yrttejä ja niiden varsia.
Vihanneksia esim. porkkanaa, kukkakaalia, retiisiä, hunajanaurista
Tee näin:
Valmista 1-1-3 liemi. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi lisää kuivat mausteet ja yrttien varret ja jäähdytä. Pilko kasvikset ja laita kerroksittain yrttien kanssa puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada jäähtynyt neste päälle ja säilytä viileässä. Escabeche paranee ajan myötä mutta malta odottaa ainakin päivän.