Trangia juustofondue
Holy Cheesus! 🧀 Juustofondue ei ole ikinä maistunut niin hyvältä kun trangiassa valmistettuna ja mättäällä nautittuna. Trendikkäät kutsuisi tätä glampingiksi mutta me ei sellaisiin hömpötyksiin mennä. Belloille retkiolosuhteet ei tarkoita ruoan hetkullisuudesta tinkimistä, päinvastoin! Lisäksi protip onnistuneeseen sieniretken on, että eväät on niin upeet ettei laihaksi jäänyt saaliskaan harmita. Jos omistat trangian ja osaat sytyttää sen sekä käyttää raastinta, ONNISTUT tässä!
350 g Gruyère
250 g Emmental esim. mustaleima
200 g Vacherin
3,5 dl hapokasta valkoviiniä
1 valkosipulinkynsi
muskottipähkinää
loraus kirschiä
Kotona: Kuutioi leipä ja anna kuivahtaa yön yli pöydällä. Raasta juustot valmiiksi kotona.
Retkellä:
1. Kuori valkosipuli ja hiero sillä trangian kattila kauttaaltaan.
2. Kaada valkoviini joukkoon ja lämmitä kuumaksi.
3. Lisää raastettu emmental ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Sekoita sitten joukkoon gruyére ja lopuksi vaucherin
!. Jos fondue leikkaa eli viini ei sekoitu juustoon vaan jää pinnalle, ota hetkeksi pois lämmöltä ja sekoita rivakasti.
4. Lisää lopuksi loraus kirschiä ja raasta sekaan muskottipähkinää maun mukaan.
5. Pidä trangia matalalla lämmöllä ja kasta leipäpaloja fonduetikun avulla kuumaan juustoon,