Du Puy -linssejä, paahdettua myskikurpitsaa, sitruuna-fetakreemiä, rapeita kurpitsansiemeniä ja lehtikaalia

Yhdistettiin Petran kanssa molempien jääkaapin jämät lounaaksi ja lopputulos nousi heittämällä syksyn lemppariannoksiin. Du Puy -linssejä, paahdettua myskikurpitsaa, sitruuna-fetakreemiä, rapeita kurpitsansiemeniä ja lehtikaalia.

Tää annos on siitä kiva että sitä pystyy varioida loputtomiin jos kaapissa pitää aina linssejä, jotain kasvista tai juuresta ja jogurttia. Salaatteja varten kannattaa valita du puy tai beluga -linssejä, jotka pysyy paksumman kuorensa ansiosta napakkana ja irtonaisena. Vihreät ja punaiset linssit sopivat ohuen kuorensa ansiosta hyvin keittoihin tuomaan rakennetta ja täyteläisyyttä.

IMG_4161.jpeg

1/2 myskikurpitsa
1 sipulia
1 valkosipuli
1,5 dl du Puy -linssejä
3dl vettä
kourallinen lehtikaalia
50 g fetaa
2 dl jogurttia
1 sitruuna
yrttejä (esim basilikaa ja korianteria)
mustapippuria
hunajaa


1. valmista linssit: kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä, lisää huuhdellut linssit, vesi ja ripaus suolaa ja keitä kypsäksi noin 35min. Lisää tarvittaessa vettä.
2. Leikkaa myskikurpitsan puolikas pitkittäin puoliksi, kuori ja poista siemenet. Leikkaa sentin viipaleiksi ja paahda oliiviöljyn kanssa 225 kiertoilmassa n. 15min.
3. Lisää kurpitsansiemenet ja lehtikaali kurpitsan mukaan pellille viimeiseksi 5minsaksi ja paahda rapeaksi
4. Muusaa feta haarukalla ja sekoita joukkoon jogurtti, sitruunan kuori ja mehu ja hienonnetut yrtit. Mausta hunajalla ja mistapippurilla.
5. Nauti!

Edellinen
Edellinen

Trangia juustofondue

Seuraava
Seuraava

Omenakinuski