Toscanan kana

Toscanan kanaan ihastuu kaikki kanaskeptikotkin! Niin kesään kuin talveen sopiva ruoka valmistuu melkeinpä kuin itsestään, etkä kaipaa sen vierelle välttämättä edes riisiä. Parhaat päivänsä nähnyt hapanjuuri- tai maalaisleipä imee täydellisesti itseensä Toscanan kukkuloiden maut. 

KIA02419.jpeg

1,5 kg nahallisia broilerin paistipaloja tai koipia tai kokonainen maustamaton kana tai broileri (suosi luomua)
2 luomusitruunaa
runsaasti (n. 3 puskaa) tuoreita yrttejä (rosmariinia, timjamia, oreganoa)
10 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
1 prk hyvälaatuisia oliivejaa
3 dl valkoviiniä
1 dl oliiviöljyä
hapanjuurileipää
(voipapuja)

  1. Raasta pestyistä sitruunoista kuori ja leikkaa puoliksi. Survo puolet yrteistä ja kuoritut valkosipulinkynnet suolan ja pippurin kanssa morttelissa. Sekoita sitruunaraaste joukkoon.

  2. Hiero paistipalat kauttaaltaan yrttiseoksella ja laita sopivaan uunivuokaan.

  3. Lisää vuokaa oliivit ja loput yrtit, purista sitruunan mehu ja kaada päälle viini ja oliiviöljy . Nosta 170-asteiseen uuniin ja hauduta n. 2,5-3 tuntia. Valele kanaa säännöllisesti vuokaan valuvalla nesteellä. Lisää tarvittaessa kiehuvaa vettä.

  4. Tarjoa esim. voipapujen (voi lisätä joukkoon kypsennyksen loppupuolella), ja maalaisleivän kera. Bellat vinkkaa leikkaamaan leivän kuutioiksi ja upottamaan näitä uunista tulleen vuuan nesteen joukkoon.

Reseptikiitokset Petralta ihanalle Hannalle Tampereelle! Alun perin inspiraatio taisi tulla Bellojen idolilta Sikke Sumarilta.

Reseptikiitokset Petralta ihanalle Hannalle Tampereelle! Alun perin inspiraatio taisi tulla Bellojen idolilta Sikke Sumarilta.

Edellinen
Edellinen

Chermoula

Seuraava
Seuraava

Kantarellipasta ruskistetulla voilla