Chermoula
Chermoula on Marokon oma vihreä soosi. Se mitä salsa verde on Espanjalle, pesto Italialle, zhoug Jemenille tai chimichurri Argentiinalle. Kun pidät jääkaapissa jotain näistä, on aterian tärkein osa valmis. Marinoi kastikkeessa lihaa tai kalaa, kaada paahdetun munakoison tai kukkakaalin päälle, laita soosiksi jyväpohjaiseen salaattiin tai kikherneiden sekaan.
1tl korianterinsiemeniä
1tl kuminansiemeniä
1tl savustettua paprikajauhetta
1tl suolaa
1tl chilihiutaleita
2 valkosipulinkynttä
2dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
1 /2 ruukku minttua
optio. jos sinulla on säilöttyä sitruunaa, kokeile sitä tuoreen sijaan.
1. paahda siemenet kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, varo ettet polta.
2. Kaada mortteliin tai blenderiin ja lisää muut ainekset yrttejä lukuunottamatta.
3. Hienonna tahnamaiseksi.
4. Lisää pieneksi silputut yrtit ja sekoita.