Kesäkurpitsahillo

Köpiksessä sijaitsee yksi lemppari aamiaiskahviloistani, Atelier September. Sen ruokatuotteesta vastaa Fredrik Bille Brahe , jonka instagram on pullollaan inspistä! Kun ravintolat joutuivat sulkemaan ovensa keväällä, paljasti Fredrik kahvilan kulttiannoksen päätähden kesäkurpitsahillon reseptin.. Atelier September tarjoaa hillon täyteläisen jogurtin, itsetehdyn granolan ja basilikan kanssa. Super herkullista ja yllättävää! Hillo säilyy lasipurkissa jääkaapissa kokonaan siirapin alla ainakin pari viikkoa mutta saattaa hyvinkin kadota jo päivissä. 😋

KIA08312.jpeg

500g kesäkurpitsaa
400g sokeria
20g inkivääriä
3 limeä
1 vaniljatanko

1. Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin mandoliinilla ohueksi ja laita kattilaan. Jos olet samurai, voit kokeilla samaa veitsellä mutta viipaleiden tulisi olla ohuita.
2. Viipaloi myös inkivääri ohueksi kesökurpitsan päälle. Kaada päälle sokeri, halkaistu vaniljatanko ja limen kuori sekä mehu.
3. Anna seistä muutama tunti tai kunnes sokeri on sulanut ja kesäkurpitsasta on irronnut runsaasti nestettä.
4. Keitä 10min, poista kesäkurpitsat kattilasta kulhoon ja jatka nesteen keittämistä kunnes se paksuuntuu siirapiksi. Noin 10min.
5. Sammuta levy, siirrä kesäkurpitsat takaisin kuumaan siirappiin ja anna seistä 30min.
6. Siirrä lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

nauttikaa, pus.
Kia

Edellinen
Edellinen

Omenahyve ruskistetulla voilla

Seuraava
Seuraava

Chermoula