Omenahyve ruskistetulla voilla
Omena-kaurapaistos on syksyn helpoin ja lohduttavin jälkkäri. Se on itsessään jo tosi hyvä MUTTA mitä jos me kerrottaisiin että viiden minsan lisäeffortilla saat siitä taivaallista ❣️ salainen raaka-aine? No Bellojen elämäneliksiiri eli ruskistettu voi., seassa on myös kourallinen Piemonten hasselpähkinöitä extra-rapeutta tuomassa.
2 kourallista omppuja (8 pientä)
50g voita
2,5dl isoja kaurahiutaleita
0,5dl vaahterasiirappia (tai hunajaa/ fariinisokeria)
1tl kanelia
1dl hasselpähkinöitä tai muita pähkinöitö
sormisuolaa
1. Kuori ja lohko omput vuokaan.
2. Laita voi pieneen kattilaan ja keitä kunnes keittiössä tuoksuu taivas ja voissa näkyy ruskeita hippuja.
3. Kaada voin sekaan vaahterasiirappi, kaneli, kautahiutaleet ja ronskisti pilkotut hasselpähkinät.
4. Kaada seos omppujen päälle ja ripottele pinnalle reilusti sormisuolaa (tärkeä).
5. Paista 225 asteisessa uunissa kunnes omput on pehmeitä ja pinta kullanruskea.
6. Nauti heti vaniljajäden kanssa.