Kantarellipasta ruskistetulla voilla
Kantarellipasta on taivaallista mutta miten siitä saa vieläkin parempaa? Kun voita keittää tarpeeksi pitkään (10min) keittiöön leijailee maailman herkullisin paahtunut tuoksu ja kattilassa näkyy meripihkan väristä nestettä jossa on pieniä ruskeita hippusia saa aikaan ainesosan, joka taikoo lähes kaikesta (myös kantarellipastasta) paremman makuista. Huh mikä tiiseri! Tämä on siis rakkauskirje ruskistetulle voille. Jos reseptissä lukee voi, voit korvata sen tällä lähes aina.
Sivun lopusta löydät myös resepti herkkuun, johon olet saattanut törmätä kunnon rafloissa, sitä kun levittää rapean hapanjuurileivän päälle ei ole enää paluuta oivariiniin.
250g spagettia
50g voita
kaksi isoa kourallista kantarelleja
1 valkosipulinkynsi
1 kesäsipuli
kourallinen timjamia tai lehtipersiljaa (tai molempia)
1/2 luomusitruunan mehu
mustapippuria
parmesaania
Paista sienistä nesteet pois. Ruskista sillä aikaa voi pienessä kattilassa. Voi on valmista kun pähkinäinen tuoksu täyttää keittiön ja pohjalla oleva hera on paahtunut. Lisää pannulle silputtu sipuli ja valkosipuli ja lorota vähän voita päälle. Paista rapeaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä spagetti al dente. Kaada valutettu spagetti sienien ja sipulin joukkoon, purista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja kaada ruskistettu voi sekaan. Mausta timjamilla ja mustapippurilla ja nauti parmesaani kanssa.
Vatkattu ruskistettu voi
1/2 osa ruskistettua voita
1/2 osa pehmeää voita
sormisuolaa
Vatkaa sähkövatkaimella jäähtynyt ruskistettu voi pehmeän voi sekaan ja jatka kunnes voi on kuohkeaa. Lusikoi tarjoilukulhoon ja ripottele päälle sormisuolaa. Voit myös maustaa ruskistetun voin esim jauhetulla fenkolinsiemenellä. Nauti leipän päälle ja sivele esim. maissitähkän pintaan.