Tattarikrokantti
Tattarikrokantti on paahteisen rapeaa ja ihanan kanelista herkkua, joka tuo rakennetta puuroon, smoothieen tai jogurttiin. Tattarigranolaan ollaan alunperin tutustuttu meidän stokiksen lempi aamiaispaikassa Cafe Pom Florassa. Tattari on ihanan pähkinäisen makunsa lisäksi helposti sulavaa, luontaisesti gluteenitonta ja sisältää hurjasti proteiinia ja aminohappoja. Kokeile ja ihastu! ❣️
5dl tattaria
3/4dl vaahterasiirappia
0,5dl kookos- tai rypsiöljyä
1rkl kanelia
ripaus merisuolaa
1. Huuhtele tattari kylmällä vedellä
2. Laita kattilaan, öljyn ja vaahterasiirapin kanssa ja paistele hetki jotta ylimääräinen kostaus haihtuu.
3. Sekoita kaneli joukkoon.
4. Kumoa tattari leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele mahdollisimman ohueksi tasaiseksi levyksi esim. nuolijan avulla.
5. Paahda uunissa 150 asteessa noin vartti. Tattari palaa herkästi, joten tarkkaile uunia. Valmis tattari on kullanruskea ja vielä hieman pehmeä. Se kovettuu jäähtyessään.
6. Jäähdytä pöydällä ja ripottele sormisuolaa päälle. Murra pieniksi paloiksi ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa.
7. Ripottele puuroon, smoothien tai jogurttin päälle.
❣️Voit säätää siirapin määrää oman maun mukaan, jos laitat vain lorauksen -saat irtonaisempaa tattarigranolaa jos laitat koko määrän saat rapeaa, murrettavaa tattarikrokanttia.