Bagna Cauda
Meidän uusin ruokarakkaus ja eilisellä dinnerillä kehuja kahminut alkupala: Italian kuuma kylpy eli bagna càuda.🛁🔥Lämmin valkosipuli-sardellidippi rapeiden kasvisten kera on Piemontelaisten perheiden jouluaaton klassikko. Belloille tyypilliseen tapaan saatiin huijattua meidän Helsingin Italian kodilta eli @locandascappi ’lta heidän orkkisohje tähän lohtusoossiin. ( grazie Francesco❣️)
50g valkosipulia
0,75dl maitoa
110g sardellifileitä
50g voita
1,25dl kermaa
1/2 sitruunan kuori
1dl extra-neitsytoliiviöljyä
1.Pilko valkosipulinkynnet ronskisti ja liota maidossa 30min.
2.Hauduta maitoa, valkosipulia ja voita vesihauteessa hiljalleen noin tunti, sekoita usein.
3.Lisää sekaan kerma, pilkotut sardellit ja sitruunankuori ja hauduta vielä noin tunti. 4.Blendaa kuuma seos sauvasekottimella korkeassa kulhossa ja lopuksi lorota sekaan hiljalleen pienenä vanana laadukasta extra-neitsytoliiviaöljyä.
Tarjoile lämpimänä dippinä jääkylvyn saaneiden rapeiden vihannesten kera.