Tryffeli-häränhäntä cannelonit
Meidän on vaikea keksiä mitään lohduttavampaa ruokaa kun tämä. Pitkään haudutettua häränhäntäragua, napakkaa itsetehtyä pastaa, täyteläistä tryffelitahnalla maustettua béchamel-kastiketta ja rapea parmesaanipinta. Jos haluat hemmotella rakkaitasi, tämä on konsteista paras. Jos et löydä tryffelitahnaa, voit hyvin valmistaa cannelonit myös ilman sitä. Jos et omista pastakonetta, voit ostaa cannelonit myös valmiina, esikeitä ne pakkauksen mukaan ja käytä täyttämiseen pursotuspussia.
Häränhäntäragu
3kg häränhäntiä
4 keltasipulia
2 kokonaista valkosipulinpäätä
1/2 nippu varsiselleriä
4 porkkanaa
4 tl fenkolinsiemeniä
suolaa
mustapippuria
2 x 400g prk paseerattua tomaattia
1 plo punaviiniä
2 kanaliemikuutiota
1. Poista mahdollinen ylimääräinen rasva häränhännistä.
2. Hienonna valkosipuli ja kuutioi kasvikset.
4. Kuullota kasviksia noin. 45min.
5. Mausta häränhännät molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja kieritä vehnäjauhoissa.
6. Ruskista molemmin puolin kuumalla pannulla ja laita pataan kasvisten kanssa.
7. Lisää kuumalle pannulle loraus punaviiniä, liemikuutiot ja tomaattipyree ja kiehauta jotta saat maut irti pannusta. Kaada pataan ja lisää myös loput punaviinistä.
8. Hauduta 90-asteisessa uunissa 22h. (tai 125-asteessa n.h 8-10h)
9. Irrota kuumana liha luista käyttäen tupla kumihanskoja.
10. Kauho vihanneksen lihan joukkoon ja hieman nestettä. Täytteen tulee olla kiinteää.
* Voit hyvin valmistaa lihan jääkaappiin valmiiksi pari vuorokautta ennen täyttämistä.
Tryffeli-Béchamel
60g voita
60g vehnäjauhoja
1l punaista maitoa
2 laakerinlehteä
suolaa
1/4 muskottipähkinä
150g parmesaania
(maun mukaan tryffelitahnaa)
+ 150g parmesaania cannelonien päälle
1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita 1–2 minuuttia mutta älä ruskista.
2. Lämmitä sillä välin maito ja laakerinlehdet toisessa kattilassa.
3. Lisää lämmin maito ohuena nauhana suurukseen koko ajan voimakkaasti vispaten.
4. Vispaa joukkoon hienoksi raastettu parmesaani ja tryffelitahna.
5. Mausta suolalla ja raastetulla muskottipähkinällä.
Canneloni-pasta
255g ‘00’ jauhoja
120g semolina jauhoja
3 isoa luomumunaa
2 keltuaista
1. Mittaa jauhot pöydälle
2. Tee jauhokeon keskelle kuoppa.
3. Lisää kuoppaan kananmunat ja keltuaiset ja vatkaa haarukalla munamassa sekaisin.
4. Ala sitten lisäämään jauhoja haarukan avulla seokseen ja jatka kunnes taikina on käsin työstettävää.
5. Alusta taikinaa n. 10 min, kunnes se on kimmoisaa. Tarkista painamalla kevyesti taikinapalloon peukulla kuoppa, jos kuoppa nousee ylös on taikina kimmoisa.
5. Anna pastapallon levätä kelmulla peitettynä huoneenlämmössä n. 30 min.
6. Leikkaa pastapallo kolmeen osaan ja työstä yksi osa kerrallaan. Pidä lopputaikina kelmun alla, ettei se kuivu.
7. Pyöritä osa palloksi ja kauli ohuemmaksi, jauhota ja rullaa sitten pastakoneen läpi 1-tasosta alkaen 8-tasoon asti. Levitä pöydälle hieman jauhoja ja aseta pastalevy päälle. Leikkaa levystä noin noin 12cm pitkiä suorakeiteen-mallisia paloja. Laita keittiöpyyhkeen päälle odottamaan ja käsittele loput taikinasta.
Täyttäminen
1. Pursota tai nosta lusikalla häränhäntäragua pastalevyn päälle ja rullaa putkeksi.
2. Lado täytetyt cannelonit vuokaan saumapuoli alaspäin.
3. Kaada lämmin béchamel-kastike päälle ja lisää 150g raastettua parmesaania päälle.
4. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Saat kauniin paahtuneen pinnan kun annat hetken olla grillivastuksen alla lopuksi.
5. Nauti sellaisenaan tai salaatinlehtien ja hapokkaan vinegretin kanssa.