124. Viinikoulu ft. Heidi Mäkinen

 
 

Bella Tablen Viinikoulu pt.1 eli kaikki, ja vähän enemmän viinistä! Päästään vihdoin oppimaan lisää paljon toivotusta aiheesta, kun saamme vieraaksi upean viinibellamme, Heidi Mäkisen. Viinikoulu podijaksossa syvennytään viinin ihmeelliseen maailmaan ja siitä nauttimiseen. 

Jaksossa harjoitellaan ruoka- ja viiniparituksia ja käydään pikaoppitunnit viinin viljelystä, säilytyksestä, tarjoilusta ja maistelusta. Kerrotaan, miten toimia kun tarjoilija maistattaa viiniä ja käydään läpi perustermit kuten korkkivika, tanniinit, sulffiitit, natuviinit ja dekantointi. Paljastetaan onnistuneen viinitilavierailun salat, alan trendit, uusi tulokas rieslingin rinnalle ja viini, jota Ranskassa juodaan tällä hetkellä eniten (vinkki: se ei ole punainen tai valkoinen). 

Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä vuosikumppanimme Viinitien kanssa. 

Puhutaan ainakin näistä:

  • Master of Wine – mitä ja miten

  • Viiniviljelyn ABC

  • Heidin lempi”viinityyppi”

  • Rakenne ja suutuntuma vs. maku ja aromit

  • Biodynaamisuus x viinit

  • Vegaanius x viinit

  • Miten laventaa omaa viinimakua

  • Oikea lämpötila ennen tarjoilua

  • 2 x trendikäs punaviini

  • Paras ruoanlaittoviini

  • Rakkaudentunnustus sherrylle

  • Alkoholittomat viinit

  • Hyvät kyykkyviinit (onko niitä)

  • Rapid fire: viimeinen ateria, jääkaapin noloon asia, lempiravintola ja viinilista maailmalta, lempiviinitila, paras alle 20€ viini ja paras hanaviini 

  • Täsmävinkit Madridiin, Barcelonaan, Lontooseen ja Helsinkiin

Kuuntele podcast-jakso alta:

Edellinen
Edellinen

125. Treffiruokaa

Seuraava
Seuraava

123. Q&A – ruokaohjelmia ja ravintolakriitikoita